Volledig scherm

Gebouwen in Rees beklad met hakenkruizen

REES - Onbekenden hebben afgelopen weekeinde meerdere gebouwen in het Duitse Rees met hakenkruizen beklad. Onder meer het lokale politiebureau was een van de doelwitten, meldt de Westdeutsche Allgemeine Zeitung.

Aanwonenden van de straat Markt ontdekten zondagochtend rond 11.00 uur rode verf op verschillende gebouwen.

Verf
Bij een apotheek en fotowinkel stonden hakenkruizen op de etalageruiten. Daarnaast waren de muren van het politiebureau, een boekwinkel en twee woningen beklad. Ook een container en tuinmuur vielen ten prooi aan de rode verf.

Volgens de politie ging het in totaal om negen hakenkruizen. De gemeentedienst van Rees heeft de hakenkruizen verwijderd.

  1. Leefbaarheid Netterden in geding door windmolens

    Leefbaarheid Netterden in geding door windmolens

    NETTERDEN - Het dorp Netterden wordt ingesloten, er ontstaat geluidsoverlast en de ontwikkeling van de natuur in de directe omgeving wordt tenietgedaan. Met die bezwaren verzet de Vereniging Leefbaarheid Netterden (VLN) zich tegen de bouw van het windmolenpark Den Tol. Het gaat de vereniging niet alleen om de teloorgang van het prettige wonen, maar ook om de wetenschap dat de huizen in Netterden straks onverkoopbaar zijn, dat vormt 'een onacceptabele belasting.'

Achterhoek