De graafmachine was aan het werk op het moment van de aanrijding.
Volledig scherm
De graafmachine was aan het werk op het moment van de aanrijding. © News United

Geen treinverkeer door botsing met graafmachine bij Sinderen

SINDEREN - Een trein heeft vanmorgen een graafmachine geraakt die aan het werk was bij het spoor bij Sinderen. Niemand raakte gewond. Door de aanrijding is wel flinke schade ontstaan. Het treinverkeer tussen Doetinchem en Varsseveld ligt vanwege het ongeluk stil.

Water
In totaal zaten er vijftien passagiers en een machinist in de trein. De brandweer, die snel ter plaatse was, heeft water uitgedeeld en de mensen in eerste instantie in de trein gehouden omdat daar de airco nog aan stond. Vervolgens is een bus ter plaatse gekomen die de treinreizigers verder heeft vervoerd.

De graafmachine die is aangereden was aan het werk voor ProRail. Onderzoek moet uitwijzen hoe de botsing heeft kunnen gebeuren. Tot die tijd zal het treinverkeer gestremd blijven.

  1. Leefbaarheid Netterden in geding door windmolens

    Leefbaarheid Netterden in geding door windmolens

    NETTERDEN - Het dorp Netterden wordt ingesloten, er ontstaat geluidsoverlast en de ontwikkeling van de natuur in de directe omgeving wordt tenietgedaan. Met die bezwaren verzet de Vereniging Leefbaarheid Netterden (VLN) zich tegen de bouw van het windmolenpark Den Tol. Het gaat de vereniging niet alleen om de teloorgang van het prettige wonen, maar ook om de wetenschap dat de huizen in Netterden straks onverkoopbaar zijn, dat vormt 'een onacceptabele belasting.'

Achterhoek