Otwin van Dijk.
Volledig scherm
Otwin van Dijk. © Theo Kock

Koning zet handtekening onder benoeming Otwin van Dijk

DOETINCHEM - Otwin van Dijk is sinds vandaag officieel de nieuwe burgemeester van Oude IJsselstreek. De Koning heeft een handtekening gezet onder de benoeming die op 8 juli van dit jaar in gaat. Vanaf dan zal Van Dijk beginnen met zijn nieuwe functie.

In mei werd bekend dat Van Dijk was voorgedragen als nieuwe burgemeester. De Doetinchemmer is momenteel nog Tweede Kamerlid voor de PvdA en was van 2005 tot 2012 wethouder in zijn woonplaats. Daarvoor was hij zeven jaar raadslid in Duiven.

Van Dijk studeerde Nederlands recht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij zit in een rolstoel en is oud-voorzitter van de landelijke stuurgroep Alles Toegankelijk, een initiatief van overheid, bedrijfsleven en zorginstellingen om producten en diensten voor iedere Nederlander toegankelijk te maken. Hij volgt Hans Alberse op.

  1. Leefbaarheid Netterden in geding door windmolens

    Leefbaarheid Netterden in geding door windmolens

    NETTERDEN - Het dorp Netterden wordt ingesloten, er ontstaat geluidsoverlast en de ontwikkeling van de natuur in de directe omgeving wordt tenietgedaan. Met die bezwaren verzet de Vereniging Leefbaarheid Netterden (VLN) zich tegen de bouw van het windmolenpark Den Tol. Het gaat de vereniging niet alleen om de teloorgang van het prettige wonen, maar ook om de wetenschap dat de huizen in Netterden straks onverkoopbaar zijn, dat vormt 'een onacceptabele belasting.'

Achterhoek