Woon Zutphen zit naast de Gamma aan het Polplein in Zutphen.
Volledig scherm
Woon Zutphen zit naast de Gamma aan het Polplein in Zutphen. © Google Streetview

Maron op plek lege woonwinkel in Zutphen

TERBORG/ ZUTPHEN - Woon Zutphen, een woonboulevard met een oppervlakte van 5.000 vierkante meter aan Het Polplein in Zutphen, sluit 18 februari de deuren.

Een opvolger staat al klaar: de eigenaren van Maron uit Terborg openen er in mei een zaak, al gaat die niet zo heten.

Gebrek aan aanloop
Woon stond eerder bekend als Woonoutlet en heeft ook vestigingen in Utrecht en Alkmaar. Die filialen blijven bestaan, net als de webwinkel. De Zutphense vestiging sluit vanwege gebrek aan aanloop.

Vier formules
Maron Meubels uit Terborg en Doetinchem betrekt het pand per 1 maart. De winkel gaat vier landelijke formules voeren: Pronto, Profijt, Superkeukens en een nog onbekende formule.

Verbouwing
Volgens commercieel directeur van Maron Meubels Job Bulsink volgt eerst een verbouwing. „Zo willen we een roltrap plaatsen om het winkelgemak te bevorderen.”

Bulsink meldt dat er ook een horecagelegenheid in het pand komt. „We hopen op Hemelvaartsdag, 25 mei, open te gaan.”

  1. Leefbaarheid Netterden in geding door windmolens

    Leefbaarheid Netterden in geding door windmolens

    NETTERDEN - Het dorp Netterden wordt ingesloten, er ontstaat geluidsoverlast en de ontwikkeling van de natuur in de directe omgeving wordt tenietgedaan. Met die bezwaren verzet de Vereniging Leefbaarheid Netterden (VLN) zich tegen de bouw van het windmolenpark Den Tol. Het gaat de vereniging niet alleen om de teloorgang van het prettige wonen, maar ook om de wetenschap dat de huizen in Netterden straks onverkoopbaar zijn, dat vormt 'een onacceptabele belasting.'

Achterhoek