Volledig scherm
© DG

Negen gewonden bij botsing met taxibusje in Rees

REES - Op de B67 richting Bocholt, zijn maandagmiddag rond 16.00 uur ter hoogte van Rees negen gewonden gevallen. Dat meldt de Duitse politie. Niemand verkeert in levensgevaar.

Een 62-jarige bestuurder van een auto uit Bocholt, die vanuit Rees in de richting van Bocholt reed, kwam op de kruising van de Reeser Landstrasse met de Groiner Allee in botsing met een 38-jarige bestuurster van een taxi-busje. De vrouw uit Rees vervoerde in het busje acht personen en reed vanuit de Groiner Allee in de richting van Speldrop.

Op de kant
Door de botsing kwam het taxibusje op de kant terecht. Verschillende hulpdiensten, waaronder een ambulancehelikopter kwamen ter plaatse. Drie van de acht passagiers zaten in een rolstoel en moesten door de brandweer worden bevrijd.

Vier personen konden ter plekke door ambulancemedewerkers behandeld worden. Vijf anderen moesten met een ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd.

Afgesleept
Beide voertuigen zijn maandag afgesleept. Er ontstond volgens de politie een schade van ongeveer 40.000 euro.

De weg is door het ongeval enige tijd afgesloten geweest.

  1. Leefbaarheid Netterden in geding door windmolens

    Leefbaarheid Netterden in geding door windmolens

    NETTERDEN - Het dorp Netterden wordt ingesloten, er ontstaat geluidsoverlast en de ontwikkeling van de natuur in de directe omgeving wordt tenietgedaan. Met die bezwaren verzet de Vereniging Leefbaarheid Netterden (VLN) zich tegen de bouw van het windmolenpark Den Tol. Het gaat de vereniging niet alleen om de teloorgang van het prettige wonen, maar ook om de wetenschap dat de huizen in Netterden straks onverkoopbaar zijn, dat vormt 'een onacceptabele belasting.'

Achterhoek