Volledig scherm
© Jan van den Brink

Nieuw: een oplaadpunt voor vrouwen in Voorst

VOORST - Bij Oplaadpunt Wienels worden geen e-bikes maar vrouwen opgeladen. ,,Hoe? Gewoon door hier te genieten van de rust, door in de hangmat te hangen, naar muziek te luisteren of een workshop te volgen", zegt Monique Wien.

Oplaadpunt Wienels ligt in het buitengebied van het plaatsje Voorst in de gemeente Oude IJsselstreek.

Vijver
Er is een tuin met bomen zoals de moerascipres, sequoia en ginko. Ook is er een vijver, een atelier waar Monique workshops geeft en een gastenverblijf.

Nieuw-Zeeland
De 49-jarige Wien reisde ooit in haar eentje rond de wereld en verbleef in Nieuw Zeeland een paar dagen in een vrouwenpension. ,,Dat was zo bijzonder. Niemand kende elkaar, maar er was een geweldig fijne sfeer en er waren zulke open en intieme gesprekken." Ze droomde dat ze later zelf ook zoiets zou opzetten. Haar droom is nu dus werkelijkheid geworden.

Lees het complete verhaal over het oplaadpunt in De Gelderlander van zaterdag 27 augustus of bekijk de e-paper.

  1. Leefbaarheid Netterden in geding door windmolens

    Leefbaarheid Netterden in geding door windmolens

    NETTERDEN - Het dorp Netterden wordt ingesloten, er ontstaat geluidsoverlast en de ontwikkeling van de natuur in de directe omgeving wordt tenietgedaan. Met die bezwaren verzet de Vereniging Leefbaarheid Netterden (VLN) zich tegen de bouw van het windmolenpark Den Tol. Het gaat de vereniging niet alleen om de teloorgang van het prettige wonen, maar ook om de wetenschap dat de huizen in Netterden straks onverkoopbaar zijn, dat vormt 'een onacceptabele belasting.'

Achterhoek