Volledig scherm
© Thinkstock

Vandalen breken arm van betonnen beeld in Rees

REES - Onbekenden hebben onlangs een arm afgebroken van een betonnen kunstfiguur in Rees, vlak over de grens bij het Achterhoekse Megchelen. Dat meldt de Westdeutsche Allgemeine Zeitung.

Het gaat om een betonnen beeld van een kind dat samen zijn ouders poseert voor een fotograaf. Het beeld is meegenomen en wordt door een gespecialiseerd bedrijf hersteld.

Tentoonstelling
De figuren zijn onderdeel van een kunsttentoonstelling, waarvoor in april 66 beelden werden geplaatst op verschillende plekken in Rees. De beelden aan de Rijnpromenade zijn onlangs weggehaald vanwege het hoogwater.

Vandalisme
Het is niet voor het eerst dat de tentoonstelling doelwit is van vandalisme. Eerder werd van een figuur aan de Rijnpromenade een surfplank afgebroken, van een beeld van een kind in een park nabij de stadsmuur werd het onderbeen vernield.

  1. Leefbaarheid Netterden in geding door windmolens

    Leefbaarheid Netterden in geding door windmolens

    NETTERDEN - Het dorp Netterden wordt ingesloten, er ontstaat geluidsoverlast en de ontwikkeling van de natuur in de directe omgeving wordt tenietgedaan. Met die bezwaren verzet de Vereniging Leefbaarheid Netterden (VLN) zich tegen de bouw van het windmolenpark Den Tol. Het gaat de vereniging niet alleen om de teloorgang van het prettige wonen, maar ook om de wetenschap dat de huizen in Netterden straks onverkoopbaar zijn, dat vormt 'een onacceptabele belasting.'

Achterhoek