De hevig beschadigde panden na de brand in Ulft.
Volledig scherm
De hevig beschadigde panden na de brand in Ulft. © DG

Verdachten brand Turkse bakkerij Ulft niet vervolgd vanwege gebrek aan bewijs

ULFT - De drie verdachten die waren aangehouden voor de brand in de Turkse bakkerij aan de Deken Nijkampstraat in september 2015 in Ulft worden niet vervolgd. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Het onderzoek heeft onvoldoende bewijs opgeleverd om de 21-jarige man uit Doetinchem en de 29- en 25-jarige mannen uit Oude IJsselstreek verder te vervolgen.

In de nacht van 13 op 14 september brandde een woning en de aangrenzende bakkerij volledig uit. Vier volwassenen en een kind konden de woning ongedeerd verlaten. Wel verloren zij al hun persoonlijke bezittingen.

Omdat uit onderzoek bleek dat het om brandstichting ging, werd een onderzoek gestart. Na een uitzending van Opsporing Verzocht kwamen elf tips binnen.

De drie mannen werden in november 2015 aangehouden en hebben enige tijd in voorarrest gezeten. Eind 2015 waren ze alle drie weer op vrije voeten. Wel bleven ze verdachten. Dat is nu niet langer zo.

  1. Leefbaarheid Netterden in geding door windmolens

    Leefbaarheid Netterden in geding door windmolens

    NETTERDEN - Het dorp Netterden wordt ingesloten, er ontstaat geluidsoverlast en de ontwikkeling van de natuur in de directe omgeving wordt tenietgedaan. Met die bezwaren verzet de Vereniging Leefbaarheid Netterden (VLN) zich tegen de bouw van het windmolenpark Den Tol. Het gaat de vereniging niet alleen om de teloorgang van het prettige wonen, maar ook om de wetenschap dat de huizen in Netterden straks onverkoopbaar zijn, dat vormt 'een onacceptabele belasting.'

Achterhoek