De rechtbank in Zutphen.
Volledig scherm
De rechtbank in Zutphen. © DG

Werkstraf geëist voor jarenlange reeks diefstallen

ZUTPHEN/ ULFT - Tegen een 43-jarige Ulftenaar is wegens een serie diefstallen, met name koper maar ook gereedschap, een werkstraf geëist van 180 uur en een half jaar voorwaardelijke gevangenisstraf.

De diefstallen of pogingen daartoe werden, volgens het OM, gepleegd in Nijmegen, Rijssen, Terborg, Etten, Doetinchem, Zelhem en Silvolde, van 2012 tot en met 2015. Het ging daarbij om bouwterreinen, leegstaande panden en een gemeentewerf.

Bekentenis
De verdachte bekende dinsdag het merendeel van de feiten waarvoor hij terecht stond. Hij vertelde dat hij destijds dakloos was, drank en drugs gebruikte. „Het ging toen heel slecht met mij, maar daar is inmiddels verandering in gekomen. Ik heb zelf hulp gezocht, heb nu een eigen woning en een dagbesteding. Ook ben ik van drugs af.”

Oude feiten
De officier van justitie vond dat de Ulftenaar over een aantal diefstallen nog steeds wat te licht dacht. „Het zijn en blijven spullen van anderen en daar moet u gewoon van afblijven.”

Ze eiste geen onvoorwaardelijke celstraf omdat het om oude feiten ging en omdat de verdachte zijn leven weer redelijk op de rit lijkt te hebben.

De uitspraak in deze zaak is op dinsdag 6 december.

  1. Leefbaarheid Netterden in geding door windmolens

    Leefbaarheid Netterden in geding door windmolens

    NETTERDEN - Het dorp Netterden wordt ingesloten, er ontstaat geluidsoverlast en de ontwikkeling van de natuur in de directe omgeving wordt tenietgedaan. Met die bezwaren verzet de Vereniging Leefbaarheid Netterden (VLN) zich tegen de bouw van het windmolenpark Den Tol. Het gaat de vereniging niet alleen om de teloorgang van het prettige wonen, maar ook om de wetenschap dat de huizen in Netterden straks onverkoopbaar zijn, dat vormt 'een onacceptabele belasting.'

Achterhoek