Bernardo Rezende.
Volledig scherm
Bernardo Rezende. © afp

Legendarische volleybaltrainer 'Bernardinho' met pensioen

De legendarische Braziliaanse volleybalbondscoach Bernardo Rezende heeft vandaag zijn afscheid aangekondigd. Hij was de laatste zestien jaar trainen van de mannenploeg, met wie hij goud won bij de Spelen van 2004 en 2016.

Rezende pakte ook zilver in Peking (2008) en Londen (2012). Hij won ook drie wereldtitels en acht World Leagues. Voor zijn werk als mannenbondscoach was Bernardinho, zoals hij in eigen land liefkozend werd genoemd, bondscoach met de vrouwen. Met hen pakte hij twee bronzen olympische medailles (Atlanta 1996 en Sydney 2000).

Rezende 
blijft wel aan als clubcoach van de vrouwen van Rio de Janeiro. Rezende wordt vervangen door Renan dal Zotto.

  1. Arme Stoffel, de onfortuinlijke F1-rookie
    Blog Arjan Schouten

    Arme Stoffel, de onfortuinlijke F1-rookie

    Deze krant schoof vandaag in de paddock even aan bij Stoffel Vandoorne. Bepaald niet de meest fortuinlijke rookie in de geschiedenis van de Formule 1. Een Belg die volgens alle kenners is geboren in een poel vol racetalent. Maar daar gaat hij het niet mee redden dit jaar, rijdend bij het geplaagde McLaren-Honda. Een team met een historie waar het je van gaat duizelen. Maar ook met een Japanse krachtbron die nogal hapert. En dan drukken we ons nog lief uit.

Overige sporten