article
1.4826242
BREDEVOORT - Bierbrouwerij De Borghman van Gerco Honders wordt de nieuwe huurder van het gebouw op 't Zand in Bredevoort. De gemeente Aalten geeft de voorkeur aan zijn initiatief.
Bierbrouwerij in 't Zand Bredevoort
BREDEVOORT - Bierbrouwerij De Borghman van Gerco Honders wordt de nieuwe huurder van het gebouw op 't Zand in Bredevoort. De gemeente Aalten geeft de voorkeur aan zijn initiatief.
http://www.gelderlander.nl/regio/achterhoek/aalten/bierbrouwerij-in-t-zand-bredevoort-1.4826242
2015-03-27T11:30:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4826243.1427395429!image/image-4826243.JPG
Bredevoort,Cultuur,bierbrouwerij,hermes
Aalten
Home / Regio / Achterhoek / Aalten / Bierbrouwerij in 't Zand Bredevoort

Bierbrouwerij in 't Zand Bredevoort

Foto's
2
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Glasambachtsman Gerco Honders in 2007 in zijn atelier.
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Beschrijving
   't Zand in Bredevoort. De brouwerij is gedacht in het lokaal in het midden.
   Fotograaf
  BREDEVOORT - Bierbrouwerij De Borghman van Gerco Honders wordt de nieuwe huurder van het gebouw op 't Zand in Bredevoort. De gemeente Aalten geeft de voorkeur aan zijn initiatief.

  Dat omvat naast een ambachtelijke, kleinschalige bierbrouwerij ook een proeflokaal, verkoop- en expositieruimte. Een deel van de voormalige school kan worden verhuurd.

  Glasatelier
  Gerco Honders heeft met glasatelier 't Aanzicht al een deel van het gebouw in gebruik. "Er moet nog wel veel gebeuren, we gaan het zelf opknappen en schilderen. Er is al een groep mensen die daarbij wil helpen. Maar we moeten ook nog een beheersstichting oprichten. En een bedrijf."

  Cultuurkwartier
  Het plan van de Vereniging Bredevoorts Boekbelang is afgevallen. De vereniging had een plan ingediend voor een 'cultuurkwartier' met winkeltjes gericht op boeken, ambacht, toerisme en kunst. 't Zand zou ook steunpunt zijn voor activiteiten in Bredevoort en er was ruimte voor de VVV. Dat plan bood ook ruimte voor De Borghman.

  Breder aanbod
  De gemeente heeft beide plannen beoordeeld op de mix van functies, verbreding van het aanbod en duurzaamheid van de exploitatie. De vereniging van boekhandelaren had op papier een breder aanbod, maar de brouwerij scoorde beter op de andere 2 punten.

  Winterbier
  De Bredevoortse ondernemer heeft ook nog verschillende vergunningen nodig voordat De Borghman open kan. "Ik kan al wel wat schenken, maar zelf gebrouwen bier is er deze zomer nog niet. Het is nu een lokaal, er moet nogal wat gebeuren voordat het als brouwerij aan alle eisen voldoet. Het duurt nog wel een half jaar voordat het eerste zelfgebrouwen bier klaar is. Het zal wel een herfstbok worden. Of een winterbier."  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties