article
1.5902429
AALTEN - De zaak rond het zonder vergunning gebouwde mestbassin van wethouder Erik Luiten is in Aalten "op correcte wijze opgepakt. Het proces wordt goed doorlopen."
Cornielje: zaak wethouder Luiten 'correct' opgepakt
AALTEN - De zaak rond het zonder vergunning gebouwde mestbassin van wethouder Erik Luiten is in Aalten "op correcte wijze opgepakt. Het proces wordt goed doorlopen."
http://www.gelderlander.nl/regio/achterhoek/aalten/cornielje-zaak-wethouder-luiten-correct-opgepakt-1.5902429
2016-04-07T20:21:04+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.5902431.1460100895!image/image-5902431.jpg
Aalten,Wethouder,Clemens Cornielje,hermes
Aalten
Home / Regio / Achterhoek / Aalten / Cornielje: zaak wethouder Luiten 'correct' opgepakt

Cornielje: zaak wethouder Luiten 'correct' opgepakt

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Erik Luiten (rechts) bij de start van het college, 2 jaar geleden.
   Fotograaf
  AALTEN - De zaak rond het zonder vergunning gebouwde mestbassin van wethouder Erik Luiten is in Aalten "op correcte wijze opgepakt. Het proces wordt goed doorlopen."
  We wachten nu de uitkomsten van de onderzoeken af.

  "We wachten nu de uitkomsten van de onderzoeken af." Dat vertelde Commissaris der Koning Clemens Cornielje donderdag na afloop van het werkbezoek aan Aalten.

  Onderzoek
  De commissaris is door burgemeester Bert Berghoef op de hoogte gebracht van het onderzoek tegen de CDA-wethouder. "Ik ben de burgemeester buitengewoon erkentelijk dat hij mij op de hoogte houdt van de ontwikkelingen."

  Onderzoeken ingesteld
  Erik Luiten kreeg eind februari van zijn collega-wethouders te horen dat hij niet meer verantwoordelijk kon zijn voor milieu en handhaving. Tegen de wethouder zijn 2 onderzoeken ingesteld. Het Openbaar Ministerie onderzoekt het zonder een geldige vergunning laten aanleggen van een mestbassin op zijn boerenbedrijf aan de Sondernweg. Burgemeester Berghoef moest het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten inschakelen, omdat Luiten verantwoordelijk was voor de verlening van vergunningen en de controle daarop.

  Zorgplicht
  Cornielje wilde verder inhoudelijk niets zeggen over wethouder Luiten, die enkele weken geleden zijn portefeuille inleverde, maar wel dat hij ook in deze zaak een taak heeft. "Ik heb een zorgplicht als het gaat om de integriteit, bij de provincie, maar ook bij de gemeenten."