article
1.6177360
AALTEN - Het CDA in Aalten stelt Gerard Nijland uit Angerlo voor als nieuwe wethouder. Nijland was tot 2014 wethouder in Zevenaar. Hij volgt de onlangs vertrokken Erik Luiten op.
Gerard Nijland nieuwe wethouder in Aalten
AALTEN - Het CDA in Aalten stelt Gerard Nijland uit Angerlo voor als nieuwe wethouder. Nijland was tot 2014 wethouder in Zevenaar. Hij volgt de onlangs vertrokken Erik Luiten op.
http://www.gelderlander.nl/regio/achterhoek/aalten/gerard-nijland-nieuwe-wethouder-in-aalten-1.6177360
2016-07-08T10:09:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6178725.1467994900!image/image-6178725.JPG
Aalten,Wethouder,hermes
Aalten
Home / Regio / Achterhoek / Aalten / Gerard Nijland nieuwe wethouder in Aalten

Gerard Nijland nieuwe wethouder in Aalten

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Gerard Nijland, wethouder in Aalten
   Titel
   Gerard Nijland, wethouder in Aalten
   Fotograaf
  AALTEN - Het CDA in Aalten stelt Gerard Nijland uit Angerlo voor als nieuwe wethouder. Nijland was tot 2014 wethouder in Zevenaar. Hij volgt de onlangs vertrokken Erik Luiten op.

  Nijland (55) is raadslid voor het CDA in de gemeenteraad van Zevenaar. In die gemeente was hij van de herindeling in 2005 (Angerlo fuseerde met Zevenaar) tot de verkiezingen van 2014 wethouder. In Zevenaar was Nijland onder m eer verantwoordelijk voor sociale zaken, financiën, verkeer en openbare werken en economische zaken.

  Didam en Zelhem
  Als Gerard Nijland door de gemeenteraad van Aalten wordt benoemd wonen drie van de vier wethouders niet in de gemeente. Collega-wethouder Ted Kok woont in Didam, Henk Wiltink in Zelhem.

  Openbare discussie
  Nijland is donderdagavond voorgesteld aan de andere fracties in de gemeenteraad van Aalten. De Progressieve Partij maakte daar geen gebruik van. De driemansfractie wil niet opnieuw een vierde wethouder. En als die vierde er toch komt is het voor de PP geen uitgemaakte zaak dat die nieuwe wethouder opnieuw een CDA'er moet zijn. 'Daarover dient eerst een openbare discussie plaats te vinden. Het CDA is in de afgelopen jaren niet in staat gebleken voldoende capabele wethouders te leveren.'

  Coalitie
  Volgens CDA-raadslid Patrick Frenken is in de Aaltense coalitie (het CDA werkt samen met Gemeentebelangen en Christenunie) geen enkel misverstand over de opvolging van Luiten. „In het coalitieakkoord is vastgelegd dat het CDA twee wethouders levert, die beide voor 100 procent werken.”  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties