article
1.6663399
AALTEN - Hij staat altijd voor iedereen klaar. De centrale man bij AZSV. Heeft altijd een goed humeur. Onmisbaar. Een 'veurbeeld'. Een topvrijwilliger. Kortom: Wim Smees. De 57-jarige Aaltenaar is door jullie (onze lezers) verkozen tot dé Clubheld van 2016 van De Gelderlander. De 'supervrijwilliger' van de Aaltense voetbalclub kan daarmee 10.000 euro winnen voor zijn vereniging.
Wim Smees is dé Gelderse clubheld van 2016
AALTEN - Hij staat altijd voor iedereen klaar. De centrale man bij AZSV. Heeft altijd een goed humeur. Onmisbaar. Een 'veurbeeld'. Een topvrijwilliger. Kortom: Wim Smees. De 57-jarige Aaltenaar is door jullie (onze lezers) verkozen tot dé Clubheld van 2016 van De Gelderlander. De 'supervrijwilliger' van de Aaltense voetbalclub kan daarmee 10.000 euro winnen voor zijn vereniging.
http://www.gelderlander.nl/regio/achterhoek/aalten/wim-smees-is-d%C3%A9-gelderse-clubheld-van-2016-1.6663399
2016-11-21T08:31:25+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6663400.1479709717!image/image-6663400.JPG
Aalten,Voetbal-amateur,Clubhelden,hermes
Aalten
Home / Regio / Achterhoek / Aalten / Wim Smees is dé Gelderse clubheld van 2016

Wim Smees is dé Gelderse clubheld van 2016

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Wim Smees langs de lijn bij AZSV.
   Fotograaf
  AALTEN - Hij staat altijd voor iedereen klaar. De centrale man bij AZSV. Heeft altijd een goed humeur. Onmisbaar. Een 'veurbeeld'. Een topvrijwilliger. Kortom: Wim Smees. De 57-jarige Aaltenaar is door jullie (onze lezers) verkozen tot dé Clubheld van 2016 van De Gelderlander. De 'supervrijwilliger' van de Aaltense voetbalclub kan daarmee 10.000 euro winnen voor zijn vereniging.

  De voorbije weken zijn er 1.204 clubhelden van de diverse sportverenigingen uit het verspreidingsgebied van De Gelderlander voorgedragen. Er is 21.566 keer gestemd. De winnaar is bepaald door het aantal stemmen, het rapportcijfer van de stemmers en de motivaties.

  Hoe heeft Smees de campagne beleefd?
  „Bij AZSV hebben ze er wel werk van gemaakt. Ik werd er constant over aangesproken. Vooral op de zaterdagen, op de club. Staken ze weer een duim op: 'Ik heb op je gestemd'. Dat zoveel mensen waardering tonen voor het werk dat ik doe, vind ik uniek. Ik vind het niet bijzonder wat ik doe. Ben een vrijwilliger zoals er zoveel zijn. Gelukkig bij AZSV ook, want alleen kun je niks.”

  De mensen die op u stemden, zijn lovend. U bent onmisbaar, vinden zij. Welke rol heeft u bij AZSV en hoe vaak bent u er?
  „Ik ben er bijna dagelijks. Dat begint al op maandagmorgen, als we met de accommodatiecommissie bij elkaar komen. Die groep stuur ik aan. Dat zijn de mensen die zorgen dat het sportpark er weer prachtig bij ligt. Gaan we de kleedkamers schoonmaken, het grasmaaien, bladblazen, de lijnen trekken, prullenbakken legen. Dat soort werk. Ik kan zelf door een hernia het zware werk niet meer doen, maar regel de boel. Verder coördineer ik de bouw van de nieuwe kleedkamers en bestuursruimte. Ik zit ook in de supporterscommissie en help bij de rookworstenactie. Dat is een jaarlijkse actie waarmee we geld inzamelen. En op zaterdag ben ik het aanspreekpunt op de club.”

  Wat vindt u het mooiste om te doen?
  „De zaterdag is de mooiste dag. Dan ben ik er de hele dag. Samen met een maat van me open ik om 07.15 uur de boel en zetten we alles klaar, zodat de rest zich nergens druk om hoeft te maken. Van het eerste elftal zie ik weinig, maar ik doe dit graag.”

  Wat typeert AZSV voor u?
  „Toen mijn zoon in 1998 overleed, had ik nergens meer zin in. Mensen van de club hebben me toen opgehaald. Een paar jaar geleden overleed mijn vrouw en twee jaar terug mijn dochter. Ook toen stonden ze voor mij klaar. Dat raakt me enorm.”

  Stel u wint de finale. Wat zou AZSV met die 10.000 euro moeten doen?
  „Ik weet niet eens wat het bestuur zou willen, maar mij lijken zonnepanelen een mooi initiatief. Het energieverbruik bij ons is vrij hoog. We hebben bij AZSV drie kunstgrasvelden met verlichting en een trainingsveld met licht. Het zou mooi zijn als we het energieverbruik op die manier kunnen aanpakken.”

  Top 5 (aantal stemmen)

  1. Wim Smees (AZSV) 1.048 stemmen
  2. Arnold de Reus (VVO) 410
  3. Nico van Thiel (Diosa) 363
  4. Alice Belterman (VIOS Gym) 323
  5. Mike Adema (Madereros CF) 296


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties