article
1.6552107
RHA - De Achterhoekse bierbrouwer Steve Gammage maakt samen met een Duitse wijnbouwer champagnebier. De druiven en het net gebrouwen wit bier zitten op dit moment samen in de ketel.
Achterhoeker brouwt bier met bubbels
RHA - De Achterhoekse bierbrouwer Steve Gammage maakt samen met een Duitse wijnbouwer champagnebier. De druiven en het net gebrouwen wit bier zitten op dit moment samen in de ketel.
http://www.gelderlander.nl/regio/achterhoek/bronckhorst/achterhoeker-brouwt-bier-met-bubbels-1.6552107
2016-10-21T07:13:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6552575.1476959186!image/image-6552575.JPG
Rha,Voeding,bier,hermes
Bronckhorst
Home / Regio / Achterhoek / Bronckhorst / Achterhoeker brouwt bier met bubbels

Achterhoeker brouwt bier met bubbels

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het champagnebier van brouwer Steve Gammage (inzet) in de Bronckhorster brouwketel.
   Fotograaf
  RHA - De Achterhoekse bierbrouwer Steve Gammage maakt samen met een Duitse wijnbouwer champagnebier. De druiven en het net gebrouwen wit bier zitten op dit moment samen in de ketel.

  Volgens Gammage zelf is het het eerste champagnebier van Nederland dat volgens de champenoise-methode gebrouwen wordt.

  Pinot noir
  De bierbrouwer van Bronckhorster Brewing Company, die deze week opnieuw de titel beste bokbier van Nederland kreeg voor zijn IJsselbock, claimt daarmee de primeur van Nederlands eerste champagnebier (via deze productiemethode). Met wijnbouwer Oliver Meckler plukte hij 250 kilo pinot noir in wijngaarden langs de Moezel. Hij mengde dit met 2.500 liter standaard wit bier.

  Koelen
  Het champagnebier moet na de eerste gisting een paar weken koelen, waarna het op de fles gaat met champagnegist. Na negen maanden rijpen en nagisten moet in september 2017 het eerste Nederlandse champagnebier een feit zijn.

  Champagnebier smaakt als een stoerdere variant van een wit bier en heeft bubbels en een schuimkraag. Op dit moment maken een aantal brouwers in Vlaanderen en in Beieren al champagnebier.

  Samenwerking
  Voor het Nederlandse champagnebier is Gammage een samenwerking aangegaan met de Zeeuwse brouwerij Kees en de wijnbouwer Meckler.

  Een uitgebreid verhaal over het champagnebier is te lezen in De Gelderlander van vrijdag 21 oktober, als e-paper te lezen via krant.gelderlander.nl  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties