article
1.6242038
ZELHEM - Bouwbedrijf Lettink uit IJzevoorde bij Zelhem is failliet.
Bouwbedrijf Lettink uit IJzevoorde failliet
ZELHEM - Bouwbedrijf Lettink uit IJzevoorde bij Zelhem is failliet.
http://www.gelderlander.nl/regio/achterhoek/bronckhorst/bouwbedrijf-lettink-uit-ijzevoorde-failliet-1.6242038
2016-08-04T12:00:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.294400.1391691084!image/image-294400.jpg
Zelhem,Faillissement,hermes
Bronckhorst
Home / Regio / Achterhoek / Bronckhorst / Bouwbedrijf Lettink uit IJzevoorde failliet

Bouwbedrijf Lettink uit IJzevoorde failliet

Foto's
1
Reacties
Reageer
  ZELHEM - Bouwbedrijf Lettink uit IJzevoorde bij Zelhem is failliet.

  De eigenaar heeft zelf het faillissement aangevraagd, dat dinsdag door de rechter in Zutphen is uitgesproken. Bij Lettink werkten negen mensen, van wie sommigen in deeltijd.

  Crisis

  Volgens curator Eef Steentjes is het faillissement nog een nawee van de crisis, die de bouw in de Achterhoek tussen 2008 en 2014 zwaar heeft getroffen. „De grootste klappen in de bouw zijn nu wel achter de rug. Al zal dit niet het laatste faillissement zal zijn, denk ik", zegt Steentjes. „Lettink had nog redelijk wat werk om handen maar de verdienmarges waren te klein. Ondertussen waren er grote lasten uit het verleden, zoals relatief dure werknemers die al erg lang bij het bedrijf werkten."

  Het bouwbedrijf dateert van 1927 en was met name actief in de woningbouw. Volgens Steentjes zit er ook een zagerij en een timmerwerkplaats bij het bedrijf in IJzevoorde. Tijdens de hoogtijdagen werkten er ongeveer vijftien mensen. In 2006 werd er nog een nieuwe loods bij het bedrijf geplaatst.

  Geen doorstart

  Plannen voor een doorstart zijn er vooralsnog niet, zegt Steentjes: „De eigenaar heeft geen plannen en ook van buitenaf is er tot dusverre geen interesse voor overname."

  De crisis trof de Achterhoekse bouw hard. Sinds 2008 kromp de bouw in de regio met ongeveer een kwart.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties