article
1.6297539
HENGELO - André en Maaike te Stroet zijn van Friesland weer teruggekeerd naar hun oude woonplaats: het Gelderse Hengelo. Haar werk dreef het stel naar Friesland in 2007.
Echte dorpelingen weer terug in de Achterhoek
HENGELO - André en Maaike te Stroet zijn van Friesland weer teruggekeerd naar hun oude woonplaats: het Gelderse Hengelo. Haar werk dreef het stel naar Friesland in 2007.
http://www.gelderlander.nl/regio/achterhoek/bronckhorst/echte-dorpelingen-weer-terug-in-de-achterhoek-1.6297539
2016-08-26T13:47:59+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6297540.1472216260!image/image-6297540.JPG
Hengelo,Koopwoning-Hypotheek,wonen,krimp,vestigers,vertrekkers,hermes
Bronckhorst
Home / Regio / Achterhoek / Bronckhorst / Echte dorpelingen weer terug in de Achterhoek

Echte dorpelingen weer terug in de Achterhoek

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Maaike en André met hun twee kinderen. Foto: Theo Kock
  HENGELO - André en Maaike te Stroet zijn van Friesland weer teruggekeerd naar hun oude woonplaats: het Gelderse Hengelo. Haar werk dreef het stel naar Friesland in 2007. 
  We wilden niet in de stad wonen

  Omdat Maaike geen kans zag in de Achterhoek een verloskundepraktijk op te bouwen, keek ze verder. „In de Randstad waren mogelijkheden genoeg, maar wij zijn echte dorpelingen. We wilden niet in de stad wonen", zegt Maaike. Uiteindelijk belandden ze in Friesland waar ook André, die zijn baan in de technieksector in de Achterhoek had opgegeven, weer een job vond. Maaike nam in Friesland de verloskundepraktijk van enkele huisartsen over en bouwde dit uit tot een succesvolle duopraktijk en kreeg het razend druk.

  Omslagpunt
  Na enkele jaren besloten ze het over een andere boeg te gooien. „We wilden meer tijd voor elkaar", zegt Maaike. Allebei minder gaan werken, lukte niet. Daarom zei André zijn baan op en nam het papierwerk en wat andere klusjes van de verloskundepraktijk voor zijn rekening, zodat er wat meer rust in huize Te Stroet kwam. Na de geboorte van hun zoon Koen in 2014 kwam er opnieuw een omslagpunt. „De werkdruk bleef erg hoog, maar er kwamen ook heel veel veranderingen in de verloskundezorg”, zegt Maaike. „Ik vroeg me af hoe het verder moest en wilde me eigenlijk meer op mijn gezin richten.” Ze besloten toen de rollen om te draaien.

  Lees in de papieren krant van De Gelderlander, regio Achterhoek, of in de online editie hoe het verder ging met Maaike en André.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties