article
1.6100810
ZELHEM - Sterke mannen trekken een vrachtwagen, ze tillen negentig kilo met één hand omhoog of slepen ruim 300 kilo over straat. Welkom bij de Strongman Champions League, een wedstrijd voor sterke mannen.
Een strongman trekt, tilt en sleept
ZELHEM - Sterke mannen trekken een vrachtwagen, ze tillen negentig kilo met één hand omhoog of slepen ruim 300 kilo over straat. Welkom bij de Strongman Champions League, een wedstrijd voor sterke mannen.
http://www.gelderlander.nl/regio/achterhoek/bronckhorst/een-strongman-trekt-tilt-en-sleept-1.6100810
2016-06-12T20:02:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6101983.1465761513!image/image-6101983.JPG
Zelhem,Krachtsport,Sterke mannen,hermes
Bronckhorst
Home / Regio / Achterhoek / Bronckhorst / Een strongman trekt, tilt en sleept

Een strongman trekt, tilt en sleept

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  ZELHEM - Sterke mannen trekken een vrachtwagen, ze tillen negentig kilo met één hand omhoog of slepen ruim 300 kilo over straat. Welkom bij de Strongman Champions League, een wedstrijd voor sterke mannen.

  Om even een beeld te krijgen: de deelnemers zijn mannen van 25 jaar oud die 134 kilo wegen. Of iets ouder en 153 kilo, of zelfs nog iets meer. Ze zijn niet dik, maar groot, stevig, omvangrijk. Het zijn mannen waarbij hun armen steeds iets van het lichaam af staan als ze lopen. Misschien lopen ze altijd wat stoerder als ze weten dat het publiek naar hen kijkt.

  Arena
  Want publiek was er zaterdagmiddag wel, op de Markt in Zelhem. De tribunes rond de 'arena' (alles krijgt een andere naam als het een wedstrijd wordt) zaten vol. En er staan vijf professionele camera's gericht op de zwaargebouwde sporters, want deze wedstrijd wordt door RTL Sport vastgelegd voor uitzending op RTL7 (Meer voor mannen is de slogan daar).

  Overspannen
  Het trekken van de vrachtwagens is als eerste onderdeel in een aanpalende straat afgewerkt, de arena (de speaker: „Het is een beetje krap, maar we gaan niet overspannen worden") is voor de andere onderdelen. Voor het tillen van de dumb bell bijvoorbeeld, een gewicht van negentig kilo, dat met gestrekte arm boven het hoofd moet worden getild.

  De wedstrijd in Zelhem is onderdeel van een lange reeks wedstrijden van de Strongman Champions League, die dit jaar in verschillende landen wordt afgewerkt. In oktober zijn de finales. En voor die tijd op televisie.

  Lees het uitgebreide verslag in de Gelderlander van 13 juni, editie Achterhoek, of in de e-paper.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties