article
1.6453236
HOOG-KEPPEL - Openbare basisschool De Bongerd in Hoog-Keppel gaat mee met de tijd en werkt niet meer met vaste klassen. Het moet de dorpsschool nog meer bestaansrecht geven.
Geen vaste klassen meer bij basisschool Hoog-Keppel
HOOG-KEPPEL - Openbare basisschool De Bongerd in Hoog-Keppel gaat mee met de tijd en werkt niet meer met vaste klassen. Het moet de dorpsschool nog meer bestaansrecht geven.
http://www.gelderlander.nl/regio/achterhoek/bronckhorst/geen-vaste-klassen-meer-bij-basisschool-hoog-keppel-1.6453236
2016-09-28T09:00:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6453237.1474983579!image/image-6453237.JPG
Hoog-Keppel,School,Basisonderwijs,open,klassen,hermes
Bronckhorst
Home / Regio / Achterhoek / Bronckhorst / Geen vaste klassen meer bij basisschool Hoog-Keppel

Geen vaste klassen meer bij basisschool Hoog-Keppel

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Martine Merkx (rechts) met een leerling. Foto: Theo Kock
  HOOG-KEPPEL - Openbare basisschool De Bongerd in Hoog-Keppel gaat mee met de tijd en werkt niet meer met vaste klassen. Het moet de dorpsschool nog meer bestaansrecht geven.

  De Bongerd? Die is toch gesloten? Directeur Martine Merkx hoort het te vaak. Maar zo gek zijn die opmerkingen niet. De basisschool in Hoog-Keppel was twee jaar geleden al gesloten als de ouders van de leerlingen niet hadden gestreden voor behoud van de school. Jarenlang zat Hoog-Keppel in grote onzekerheid.

  Toekomst
  „Hè hè, denken ze hier", weet Merkx. „Eindelijk weten ze dat de school gewoon openblijft. Dat geeft rust, ons ook. Het gaf ons de mogelijkheid om na te denken over de toekomst en over hoe we kinderen een passende plek willen geven."

  Werkwijze
  De Bongerd zet in op talentontwikkeling en een divers aanbod van vakken. Groep één tot en met acht bestaat niet meer, in Hoog-Keppel werken ze 's ochtends met een onderbouw- en bovenbouwgroep. Daarna gaan de kinderen hun eigen weg.

  Op de verschillende leerpleinen krijgen ze instructies van bijvoorbeeld een taal- of rekenspecialist, zijn ze individueel bezig of werken ze juist samen aan een opdracht.

  Omslag in denken
  „De eerste resultaten zijn al zichtbaar", zegt Merkx over de nieuwe werkwijze. „Ook het team heeft in korte tijd een omslag in denken gemaakt. Daar ben ik waanzinnig trots op."  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties