article
1.6285143
BRONKHORST - Het lijkt zo simpel: geef een pand zijn woonbestemming terug en het kan van de lijst vervallen panden worden geschrapt. Maar de werkelijkheid is weerbarstiger.
Patstelling over dichtgetimmerd beleid
BRONKHORST - Het lijkt zo simpel: geef een pand zijn woonbestemming terug en het kan van de lijst vervallen panden worden geschrapt. Maar de werkelijkheid is weerbarstiger.
http://www.gelderlander.nl/regio/achterhoek/bronckhorst/patstelling-over-dichtgetimmerd-beleid-1.6285143
2016-08-23T05:15:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6285146.1471887661!image/image-6285146.JPG
Bronckhorst,Kantoor,Wonen,vervallen,hermes
Bronckhorst
Home / Regio / Achterhoek / Bronckhorst / Patstelling over dichtgetimmerd beleid

Patstelling over dichtgetimmerd beleid

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  BRONKHORST - Het lijkt zo simpel: geef een pand zijn woonbestemming terug en het kan van de lijst vervallen panden worden geschrapt. Maar de werkelijkheid is weerbarstiger.

  Met verbazing ziet Guido Köhler hoe het dichtgetimmerde pand van zijn administratiekantoor in Keijenborg hoog op de lijst vervallen panden van de gemeente Bronckhorst staat: als 'woning/helft van een dubbel woonhuis'. Was dat maar waar, schiet het door hem heen. En trouwens, hoezo vervallen pand? Sint Janstraat 36 verkeert in prima staat van onderhoud, van verkrotting of verpaupering is geen enkele sprake.

  Woning?
  Wel zijn de ramen en de voordeur dichtgespijkerd. „Op advies van mijn advocaat. Zodat er vanzelf klachten bij de gemeente binnenkomen. In de hoop dat er eindelijk schot in de zaak komt", zegt de 72-jarige Hengeloër, die soms nog steeds in het verduisterde pand zit te werken. Sint Janstraat 36 is, in tegenstelling tot nummer 38, géén woning. Tenminste, niet volgens het bestemmingsplan.

  Kantoor?
  Ooit waren het twee dienstwoningen van Seezo Uniformen, maar waar de ene helft op een gegeven moment de bestemming 'woning' heeft gekregen, is Köhlers helft bestempeld als 'kantoor'. Formeel is dat ook hoe het pand al jaren door hem gebruikt wordt, al is er aan de indeling niets veranderd. Woonkamer met open haard, keuken, kelder, badkamer met ligbad, drie slaapkamers met wastafels: sinds het vertrek van de laatste bewoonster is er niets gewijzigd. Alleen hebben bank, eettafel en bedden plaatsgemaakt voor bureaus en archiefkasten, dat is alles.

  Bestemming wijzigen
  Köhler probeert al vele jaren de bestemming gewijzigd te krijgen, zodat hij zijn pand als woning kan verkopen. 

  Lees het hele verhaal in de Gelderlander, editie Achterhoek, van dinsdag 22 augustus of kijk in de online krant.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties