article
1.6554462
DOETINCHEM - Ze reizen een week naar Texas voor een wedstrijd steak grillen die 10 minuten duurt. Met vier man sterk gaan de Doetinchemmers, die zichzelf de Achterhoek Broilers noemen, meedoen aan de cook off.
Achterhoekers naar Texas voor 10 minuten barbecueën
DOETINCHEM - Ze reizen een week naar Texas voor een wedstrijd steak grillen die 10 minuten duurt. Met vier man sterk gaan de Doetinchemmers, die zichzelf de Achterhoek Broilers noemen, meedoen aan de cook off.
http://www.gelderlander.nl/regio/achterhoek/doetinchem/achterhoekers-naar-texas-voor-10-minuten-barbecue%C3%ABn-1.6554462
2016-10-20T17:48:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6554463.1476985618!image/image-6554463.JPG
Doetinchem,Culinair,hermes
Doetinchem
Home / Regio / Achterhoek / Doetinchem / Achterhoekers naar Texas voor 10 minuten barbecueën

Achterhoekers naar Texas voor 10 minuten barbecueën

Videos
1
Foto's
2
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      In zijn tuin heeft Dave Thijssen (links bij de grill) een compleet barbecueheiligdom gebouwd.
      Fotograaf
    • Afbeelding
      Beschrijving
      De steak.
      Fotograaf
    DOETINCHEM - Ze reizen een week naar Texas voor een wedstrijd steak grillen die 10 minuten duurt. Met vier man sterk gaan de Doetinchemmers, die zichzelf de Achterhoek Broilers noemen, meedoen aan de cook off. 

    De broers Dave (40) en Dennis (42) Thijssen, Ton Bolder (41) en Jasper Bieleveldt (40) kennen elkaar al van kinds af aan. Eén ding hebben ze gemeen: een passie voor het bereiden van vlees op de barbecue.

    R2D2
    Dave heeft in zijn achtertuin zelfs een barbecueheiligdom gebouwd. Compleet met zelfgebouwde grill, die doet denken aan de robot R2D2 uit de sciencefictionklassieker Star Wars. Sinds enkele jaren doen ze mee aan barbecuewedstrijden. Recent wonnen ze een Europese steak cook off, een wedstrijd waarbij het er om gaat een steak (entrecote) zo goed mogelijk te bereiden. Nu mogen ze naar Texas om daar aan het wereldkampioenschap steak grillen deel te nemen.

    Geheim van de chef 
    Dave Thijssen vertrouwt op zijn magic rub, een soort marinade voor het vlees. „Ik heb hem van mijn broer. Ik zeg niet wat er in zit. Eerst wereldkampioen worden.”

    Lees meer over de barbecuers in de krant van vrijdag 21 oktober. Ook digitaal te lezen via dg.nl/krant

    Uitgelichte video

    Afbeelding


    Overledenen in de regio

    Meer informatie overlijdensadvertenties