article
1.6229506
DOETINCHEM - Doetinchem heeft jarenlang onterecht belasting van een inwoner geïnd bij zijn ex-vrouw. De Nationale Ombudsman vindt dat de gemeente het geld, ruim 2.500 euro, moet terugbetalen.
Doetinchem inde jaren onterecht belasting van man bij ex-vrouw
DOETINCHEM - Doetinchem heeft jarenlang onterecht belasting van een inwoner geïnd bij zijn ex-vrouw. De Nationale Ombudsman vindt dat de gemeente het geld, ruim 2.500 euro, moet terugbetalen.
http://www.gelderlander.nl/regio/achterhoek/doetinchem/doetinchem-inde-jaren-onterecht-belasting-van-man-bij-ex-vrouw-1.6229506
2016-08-03T05:45:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.2991178.1427885416!image/image-2991178.JPG
Doetinchem,Sociaal en maatschappij,belasting,conflict,onterecht geïnd,hermes
Doetinchem
Home / Regio / Achterhoek / Doetinchem / Doetinchem inde jaren onterecht belasting van man bij ex-vrouw

Doetinchem inde jaren onterecht belasting van man bij ex-vrouw

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het gemeentehuis in Doetinchem.
   Fotograaf
  DOETINCHEM - Doetinchem heeft jarenlang onterecht belasting van een inwoner geïnd bij zijn ex-vrouw. De Nationale Ombudsman vindt dat de gemeente het geld, ruim 2.500 euro, moet terugbetalen.

  De man en de vrouw waren vroeger getrouwd en hadden een gezamenlijke rekening. Daarvan betaalden ze onder meer de gemeentelijke belasting, via een machtiging. In 1996 ging het stel uit elkaar. De vrouw zette daarna de gezamenlijke rekening op haar naam. De machtiging werd nooit ingetrokken. Ze had daarna steeds een uitkering, waardoor ze geen belasting hoefde te betalen. De man was ook niet belastingplichtig.

  Betalen
  In 2011 werd de man eigenaar van een huis. Vanaf 1 januari 2012 moest hij weer belasting betalen. De gemeente inde die belasting, 80 euro per maand, via de oude machtiging van de rekening die inmiddels op naam van de vrouw stond. Ze kwam daar pas in 2015 achter en nam contact op met de gemeente. Die stopte met het innen van de belasting van de rekening en betaalde het over 2015 betaalde deel terug. De vrouw wil echter ook het geld terug dat ze betaalde over de jaren 2012-2014. Het gaat om een bedrag van ruim 2.500 euro.

  Verjaard
  De gemeente wilde die aanvankelijk niet betalen. De gemeente vond onder meer dat de vrouw de inning van de bedragen had kunnen voorkomen door de machtiging tijdig in te trekken. De vrouw stapte daarop naar de Nationale Ombudsman. Deze heeft alle belangen afgewogen en gesteld dat het niet redelijk is dat de vrouw de belasting moest betalen. Zij was niet degene die de belasting verschuldigd was. Bovendien was de machtiging tientallen jaren oud en lange tijd niet gebruikt.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties