article
1.6107786
DOETINCHEM - Doetinchem mag zichzelf dan graag presenteren als hoofdstad van de Achterhoek, qua hotelwezen is het dat (nog) niet. In de stad, en daarmee in de hele gemeente, zijn welgeteld drie hotels met totaal 76 kamers.
Doetinchem niet 'hotelhoofdstad' van Achterhoek
DOETINCHEM - Doetinchem mag zichzelf dan graag presenteren als hoofdstad van de Achterhoek, qua hotelwezen is het dat (nog) niet. In de stad, en daarmee in de hele gemeente, zijn welgeteld drie hotels met totaal 76 kamers.
http://www.gelderlander.nl/regio/achterhoek/doetinchem/doetinchem-niet-hotelhoofdstad-van-achterhoek-1.6107786
2016-06-15T05:00:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.2253740.1461933376!image/image-2253740.jpg
Doetinchem,Horeca,hermes
Doetinchem
Home / Regio / Achterhoek / Doetinchem / Doetinchem niet 'hotelhoofdstad' van Achterhoek

Doetinchem niet 'hotelhoofdstad' van Achterhoek

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Hotel Van der Valk.
   Fotograaf
  DOETINCHEM - Doetinchem mag zichzelf dan graag presenteren als hoofdstad van de Achterhoek, qua hotelwezen is het dat (nog) niet. In de stad, en daarmee in de hele gemeente, zijn welgeteld drie hotels met totaal 76 kamers.

  Daarmee staat Doetinchem in de schaduw van Montferland (12 hotels, 258 kamers) – van oudsher dé toeristengemeente van de regio – en Winterswijk (6 hotels, 150 kamers). Zelfs Bronckhorst (9 hotels, 101 kamers) heeft meer te bieden dan 'de hoofdstad'.

  Toeristische overnachtingen
  Daarbij moet worden aangetekend dat Montferland, Winterswijk en Bronckhorst het vooral van toeristische overnachtingen moet hebben en Doetinchem vooral van zakelijke.

  Van der Valk
  De aanleiding om het hotelwezen in de acht Achterhoekse gemeenten op een rij te zetten is het voornemen van hotelketen Van der Valk om aan de snelweg bij Doetinchem (afslag Europaweg) een vestiging te beginnen. De keten wil hier een hotel bouwen met 102 kamers, een restaurant en vergader- en congresruimten. Komt dat er, dan staat Doetinhcem ineens op plek 2 met 178 kamers in 4 hotels.

  43 hotels
  Totaal zijn er 43 hotels in de acht Achterhoekse gemeenten. De lijst is samengesteld op basis van gegevens van het Achterhoeks Bureau voor Toerisme en de door Horeca Nederland gesteunde website Hotelsterren.nl.

  Bed & Breakfasts en pensions (zoals Woodzzz, voormalig hotel Boszicht, in Doetinchem en goed voor negen kamers) worden buiten beschouwing gelaten. De 43 hotels hebben samen 766 kamers.

  Gat in de markt
  Gezien bovenstaande cijfers lijkt Van der Valk in Doetinchem in een gat in de markt te springen. Tegelijkertijd vrezen Achterhoekse hoteliers voor hun nering en zijn bang dat de keten klanten wegsnoept.

  Een uitgebreide productie over het hotelwezen in de Achterhoek in De Gelderlander, editie Achterhoek, van dinsdag 15 juni, als e-paper te lezen via krant.gelderlander.nl  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties