article
1.6196255
WARM - Twee hoogspanningsleidingen met 150.000 volt ligt tot eind 2017 op de grond, ten zuiden van Doetinchem. Dat klinkt eng, maar het is veilig, zegt netbeheerder TenneT.
Hoogspanningsleiding loopt over de grond, 'maar het is veilig'
WARM - Twee hoogspanningsleidingen met 150.000 volt ligt tot eind 2017 op de grond, ten zuiden van Doetinchem. Dat klinkt eng, maar het is veilig, zegt netbeheerder TenneT.
http://www.gelderlander.nl/regio/achterhoek/doetinchem/hoogspanningsleiding-loopt-over-de-grond-maar-het-is-veilig-1.6196255
2016-07-16T09:06:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6142235.1466960232!image/image-6142235.jpg
Warm,Elektriciteit,hoogspanningsleiding,hermes
Doetinchem
Home / Regio / Achterhoek / Doetinchem / Hoogspanningsleiding loopt over de grond, 'maar het is veilig'

Hoogspanningsleiding loopt over de grond, 'maar het is veilig'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  WARM - Twee hoogspanningsleidingen met 150.000 volt ligt tot eind 2017 op de grond, ten zuiden van Doetinchem. Dat klinkt eng, maar het is veilig, zegt netbeheerder TenneT. 

  Volgens woordvoerder Matthijs Coops van TenneT liggen de kabels in folie gewikkeld en op het maaiveld. „Op elke kabel komt vervolgens een meter zand. Het zand wordt afgedekt met een tweede folielaag, en daarop komt een betonconstructie die voorkomt dat het folie zich verplaatst. Over de gehele lengte van de tijdelijke lijn komen aan weerszijden hekken van twee meter hoog met borden met de tekst: Pas op, hoogspanning." Deze methode wordt regelmatig toegepast.

  Gesloopt
  TenneT is begonnen met de aanleg van de nieuwe 380 kV-lijn van Doetinchem naar Wesel. Ook de kabels van de reeds bestaande 150 kV-lijn door de Achterhoek, worden aan de moderne masten gehangen. Als de nieuwe lijn in gebruik wordt genomen, eind 2017, wordt de oude 150 kV-lijn gesloopt. Op enkele plekken echter moeten delen van de oude lijn al eerder worden weggehaald, omdat ze anders het nieuwe tracé hinderen. Een van die plekken is het punt in het gehucht Warm, even ten zuiden van Doetinchem, waar het Waalse Water onder de Oude IJsselweg door gaat.

  Oever
  TenneT leidt de 150 kV-lijn daar naar beneden, naar de oever van het Waalse Water. Zo loopt ze onder de Oude IJsselweg door, om aan de overkant weer omhoog te gaan. Over een afstand van enkele honderden meters ligt de hoogspanningsleiding op de grond.

  Aanvullende maatregelen
  Volgende week hebben de gemeente Oude IJsselstreek en TenneT een regulier overleg over de aanleg van de nieuwe 'stroomsnelweg' naar Duitsland. Daarin wordt, naar aanlediing van vragen van deze krant, besproken of er nog aanvullende maatreglen genomen moeten worden.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties