article
1.6230165
DOETINCHEM - Er dreigt te veel horeca te komen in de Doetinchemse binnenstad. Dat vindt het bestuur van de afdeling Doetinchem van brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland. Het bestuur vraagt de gemeente Doetinchem daarom beleid te maken voor vestiging van nieuwe horeca.
Kleine horeca Doetinchem vreest de komst van grote ketens
DOETINCHEM - Er dreigt te veel horeca te komen in de Doetinchemse binnenstad. Dat vindt het bestuur van de afdeling Doetinchem van brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland. Het bestuur vraagt de gemeente Doetinchem daarom beleid te maken voor vestiging van nieuwe horeca.
http://www.gelderlander.nl/regio/achterhoek/doetinchem/kleine-horeca-doetinchem-vreest-de-komst-van-grote-ketens-1.6230165
2016-07-30T05:15:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4605221.1414777542!image/image-4605221.JPG
Doetinchem,Horeca,hermes
Doetinchem
Home / Regio / Achterhoek / Doetinchem / Kleine horeca Doetinchem vreest de komst van grote ketens

Kleine horeca Doetinchem vreest de komst van grote ketens

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Fotograaf
    DOETINCHEM - Er dreigt te veel horeca te komen in de Doetinchemse binnenstad. Dat vindt het bestuur van de afdeling Doetinchem van brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland. Het bestuur vraagt de gemeente Doetinchem daarom beleid te maken voor vestiging van nieuwe horeca.

    „Want dat beleid is er nu niet, zegt Robby Welling, voorzitter van afdeling Doetinchem van Koninklijke Horeca Nederland. „We zien horeca haar intrek nemen in voormalige winkels. We vrezen dat grote, lege panden aan bijvoorbeeld de Hamburgerstraat maar ook het voormalige Gelderlanderpand aan de Grutstraat worden ingenomen door grote horecaketens. Met als gevaar dat de kleine, huidige horeca kapot gaat.

    Booming
    De zorg van Welling – eigenaar van de eetgelegenheden Pand 9, Stadscafé Simons, De Kompaan en het Pannenkoekschip in het centrum – komt niet uit de lucht vallen. De horeca in het stadscentrum dijt uit. Alleen in 2016 openden er in en rond het centrum al zes horecazaken (waaronder één afhaalrestaurant) en in augustus komt er nog één (Italiaan Mangia) bij. Kortom: de horeca is booming.

    Markt
    Niet alle horeca schaart zich achter Welling. Walter Hendrixen, eigenaar van de grand cafés De Bank en Hendrixen, vindt dat de markt haar werk moet doen: „De goede horeca blijft over, de mindere valt af.” Centrummanager Jos Tiemessen onderschrijft dat.

    Lees het hele verhaal in De Gelderlander van zaterdag 30 juli, editie Achterhoek, of in de online editie.



    Overledenen in de regio

    Meer informatie overlijdensadvertenties