article
1.6359438
DOETINCHEM - De schuine gevels van het Metzo College aan de Keppelseweg in Doetinchem zorgen tien jaar na de oplevering van het gebouw nog steeds voor lekkage. De oplossing van het probleem is volgens directeur Hans Baan nog altijd niet in zicht.
Metzo College lekt na tien jaar nog altijd
DOETINCHEM - De schuine gevels van het Metzo College aan de Keppelseweg in Doetinchem zorgen tien jaar na de oplevering van het gebouw nog steeds voor lekkage. De oplossing van het probleem is volgens directeur Hans Baan nog altijd niet in zicht.
http://www.gelderlander.nl/regio/achterhoek/doetinchem/metzo-college-lekt-na-tien-jaar-nog-altijd-1.6359438
2016-09-09T06:02:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6359439.1473342288!image/image-6359439.jpg
Doetinchem,School,VMBO,lekkage,hermes
Doetinchem
Home / Regio / Achterhoek / Doetinchem / Metzo College lekt na tien jaar nog altijd

Metzo College lekt na tien jaar nog altijd

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het Metzo College in 2008.
   Fotograaf
  DOETINCHEM - De schuine gevels van het Metzo College aan de Keppelseweg in Doetinchem zorgen tien jaar na de oplevering van het gebouw nog steeds voor lekkage. De oplossing van het probleem is volgens directeur Hans Baan nog altijd niet in zicht. 

  Zijn vmbo-school vierde donderdag het tienjarig bestaan.

  Vanaf de opening zijn er al problemen. Zo liep de temperatuur in het gebouw bij warm weer erg op. „Dat is opgelost en op dit moment is de klimaatbeheersing optimaal", zegt Baan. „Ook is er geen lekkage meer in de sporthal. Maar lekkage door de schuine gevels is er nog altijd. We hebben daar als school mee leren omgaan en het belemmert ons niet in ons werk."

  Veertig jaar
  „Wel is het op den duur niet goed voor het gebouw", aldus Baan. „Het Metzo is neergezet voor een periode van veertig jaar. Er zijn aanwijzingen dat dit gebouw, dat misschien straks wel monumentaal is, de veertig jaar niet haalt."

  Amphion
  Ook schouwburg Amphion (geopend in september 2010) kent gevelproblemen. Rond Amphion zijn hekken geplaatst uit veiligheidsoverwegingen. De Raad van Arbitrage voor de Bouw buigt zich in beide gevallen over de schuldvraag.

  Drie mogelijke schuldigen
  In het geval van het Metzo College zijn er nog drie partijen die kunnen opdraaien voor gemaakte fouten. Aannemer Schutte Bouw, gevelspecialist Alkondor en Achterhoek VO, het schoolbestuur dat opdracht gaf voor de bouw en akkoord ging met het ontwerp. Van Egeraat is na een faillissement niet meer aansprakelijk.

  „De raad van Arbitrage heeft in 2015 ter plekke het gebouw bekeken. Daarbij is er een gat in de gevel gemaakt", zegt Baan. „Sindsdien loopt het onderzoek. Het is onduidelijk wanneer de uitspraak is, maar we gaan uit van 2017."

  Meer over de lekkage van het Metzo-gebouw is te lezen in De Gelderlander van 9 september, editie Achterhoek. Of kijk in de e-paper.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties