article
1.6090960
DOETINCHEM - De reden dat zalencentrum ’t Praothuus in de Doetinchemse wijk Dichteren begin februari moest sluiten, zou zijn omdat motorclub No Surrender er onderdak wilde.
‘Motorclub No Surrender wilde in Praothuus Dichteren’
DOETINCHEM - De reden dat zalencentrum ’t Praothuus in de Doetinchemse wijk Dichteren begin februari moest sluiten, zou zijn omdat motorclub No Surrender er onderdak wilde.
http://www.gelderlander.nl/regio/achterhoek/doetinchem/motorclub-no-surrender-wilde-in-praothuus-dichteren-1.6090960
2016-06-09T17:22:01+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6090961.1465396060!image/image-6090961.JPG
Doetinchem,Horeca,Carnaval,hermes
Doetinchem
Home / Regio / Achterhoek / Doetinchem / ‘Motorclub No Surrender wilde in Praothuus Dichteren’

‘Motorclub No Surrender wilde in Praothuus Dichteren’

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   't Proathuus, vlak voor de carnaval. Archieffoto: Jan van den Brink
  DOETINCHEM - De reden dat zalencentrum ’t Praothuus in de Doetinchemse wijk Dichteren begin februari moest sluiten, zou zijn omdat motorclub No Surrender er onderdak wilde.

  De gemeente Doetinchem, die de horecazaak op 3 februari sloot, wil niet bevestigen dat de motorclub daarvoor de aanleiding was. Volgens Doetinchem moest ’t Praothuus dicht omdat de eigenaar en de exploitant de vergunningen niet op orde hadden. Dat zou met carnaval in aantocht voor onveilige situaties kunnen zorgen. ’t Praothuus is residentie van de Billenkletsers.

  Failliet
  Na de sluiting is ’t Praothuus niet meer opengegaan. Dit leidde op 24 mei tot het faillissement. Dit faillissement wordt aangevochten door de eigenaar en de exploitant. Het tweetal heeft bij de provincie aangeklopt omdat er volgens hen sprake is van onbehoorlijk bestuur. De gemeente wordt verweten de zaak te hebben gesloten omdat No Surrender er onderdak wilde hebben, terwijl er volgens het duo alleen een oriënterend gesprek met de motorclub is geweest, zonder toezeggingen.

  Onderzoek
  Jacques van Ingen, medewerker Interbestuurlijk Toezicht van de provincie Gelderland, beaamt dat deze klacht is binnengekomen en dat de provincie onderzoek gaat doen. „We vragen van de gemeente Doetinchem een procesbeschrijving van wat er is gebeurd in het vergunningentraject”, zegt Van Ingen. „De commissaris van de Koning stuurt een brief aan waarnemend burgemeester Annemieke Traag met een verzoek de feiten te overleggen. Een kwestie van hoor en wederhoor.”

  Overname
  ’t Praothuus wisselde in september 2015 van eigenaar. Na de overname werd aanvankelijk gedraaid op de vergunning van de oude eigenaar. Een nieuwe vergunning werd aangevraagd, maar tot verlening kwam het niet. Wel volgde de sluiting van de zaak op 3 februari, mede omdat er volgens de gemeente geen zicht was op legalisatie. Daarna werd opnieuw een vergunning aangevraagd, maar dat traject loopt tot op de dag van vandaag. Een woordvoerder van de gemeente Doetinchem wil niet ingaan op de reden van sluiting: „Dat mogen we niet zolang de vergunningsaanvraag nog loopt. De situatie is veranderd nu de zaak failliet is, maar we kunnen niet op de reden in gaan.”  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties