article
1.6599696
DOETINCHEM - Er is nieuw leven voor zalencentrum 't Praothuus in de wijk Dichteren in Doetinchem. Per 1 januari 2017 neemt horecaondernemer Amado van Campen (eigenaar van Pannenkoekenhuis De Zon bij Wehl) de zaak over.
Nieuw leven failliet zalencentrum 't Praothuus in Dichteren
DOETINCHEM - Er is nieuw leven voor zalencentrum 't Praothuus in de wijk Dichteren in Doetinchem. Per 1 januari 2017 neemt horecaondernemer Amado van Campen (eigenaar van Pannenkoekenhuis De Zon bij Wehl) de zaak over.
http://www.gelderlander.nl/regio/achterhoek/doetinchem/nieuw-leven-failliet-zalencentrum-t-praothuus-in-dichteren-1.6599696
2016-11-02T06:39:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.5689248.1454509515!image/image-5689248.JPG
Dichteren,Horeca,hermes
Doetinchem
Home / Regio / Achterhoek / Doetinchem / Nieuw leven failliet zalencentrum 't Praothuus in Dichteren

Nieuw leven failliet zalencentrum 't Praothuus in Dichteren

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   't Praothuus in Dichteren, nog met de carnavalsversiering.
   Fotograaf
  DOETINCHEM - Er is nieuw leven voor zalencentrum 't Praothuus in de wijk Dichteren in Doetinchem. Per 1 januari 2017 neemt horecaondernemer Amado van Campen (eigenaar van Pannenkoekenhuis De Zon bij Wehl) de zaak over.

  Tot die tijd is 't Praothuus bij gelegenheid open en wordt gedraaid door de oude eigenaren Wilma en Gerard Volkers, die de zaak medio 2015 van de hand hadden gedaan.

  Carnaval
  Dit betekent onder meer dat carnavalsvereniging De Billekletsers weer terug kan naar de oude residentie. Behalve de pronkzitting op 19 november kan ook het carnaval eind februari 2017 in 't Praothuus plaatsvinden.

  Vergunningen
  Eind januari 2016 moest de carnavalsvereniging te elfder ure uitwijken naar sporthal De Bongerd omdat 't Praothuus op last van de gemeente Doetinchem werd gesloten. Volgens de gemeente omdat de vergunningen niet op orde waren.

  No Surrender
  Volgens de toenmalige eigenaren (die de zaak van Volkers hadden overgenomen) was er een andere reden en wel dat de gemeente er lucht van had gekregen dat motorclub No Surrender er onderdak wilde hebben. Volgens deze toenmalige eigenaren was er inderdaad een gesprek geweest met de motorclub maar was het daar bij gebleven. Gevolg was hoe dan ook dat 't Praothuus niet meer opende omdat er geen vergunning was en 24 mei failliet ging.

  Schutterij
  Na het faillissement kwam Van Campen in beeld als nieuwe exploitant en de Doetinchemmer besloot erin te stappen. „Ik zou graag nu al open gaan", zegt Van Campen. „Maar ik heb pas vanaf 1 januari 2017 een vergunning. De familie Volkers kan nog draaien op de oude vergunning en heeft de zaak nu bij gelegenheid open. Behalve de carnavalsvereniging kan nu ook de schutterij hier weer terecht."  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties