article
1.6455005
DOETINCHEM - Ook de fractie van de SP wil niet dat het nieuwe Slingeland Ziekenhuis bij de A18 komt. De raad beslist dit najaar over het bestemmingsplan.
Ook SP tegen locatie A18 voor ziekenhuis Slingeland
DOETINCHEM - Ook de fractie van de SP wil niet dat het nieuwe Slingeland Ziekenhuis bij de A18 komt. De raad beslist dit najaar over het bestemmingsplan.
http://www.gelderlander.nl/regio/achterhoek/doetinchem/ook-sp-tegen-locatie-a18-voor-ziekenhuis-slingeland-1.6455005
2016-09-28T04:50:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.5650112.1453414964!image/image-5650112.JPG
Doetinchem,Ziekenhuis,slingeland ziekenhuis,wedeo-terrein,hermes
Doetinchem
Home / Regio / Achterhoek / Doetinchem / Ook SP tegen locatie A18 voor ziekenhuis Slingeland

Ook SP tegen locatie A18 voor ziekenhuis Slingeland

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem
   Titel
   Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem
   Fotograaf
  DOETINCHEM - Ook de fractie van de SP wil niet dat het nieuwe Slingeland Ziekenhuis bij de A18 komt. De raad beslist dit najaar over het bestemmingsplan.

  „Als we willen voorkomen dat het ziekenhuis bij de afrit aan de A18 komt moeten we de krachten mobiliseren", zei Jaco ten Hennepe, SP-raadslid in Doetinchem, dinsdagavond tijdens een bijeenkomst van GroenLinks. „De SP heeft zich bij de partijen gevoegd die tegen dit plan zijn."

  Locatie
  De bijeenkomst van GroenLinks had één thema: de geplande locatie van het nieuwe ziekenhuis aan de A18. GroenLinks is – vooral in de persoon van raadslid John Westerdiep – van meet af aan tegen, omdat een ziekenhuis op deze plek onder meer ten koste gaat van de natuur. Ook de Partij voor Lokaal Maatwerk (PvLM) is tegen de locatie aan de A18.

  De rest van de Doetinchemse raad stemde in maart 2014 in grote meerderheid voor de geplande locatie aan de snelweg, zodat niets nieuwbouw op deze plek in de weg leek te staan.

  Bestemmingsplan
  Maar nu ook de SP (vijf zetels in de raad) zich bij GroenLinks en PvLM (beide twee zetels) schaart, loopt de spanning langzaam op. Om de nieuwbouw op deze plek mogelijk te maken moet namelijk het bestemmingsplan door de Doetinchemse gemeenteraad worden aangepast. Dat gebeurt dit najaar.

  Wedeo-terrein
  De SP stemde, net als de PvdA, in maart 2014 voor de locatie aan de A18. „Toen zat ik nog niet in de gemeenteraad", zegt Ten Hennepe.

  „Maar ik volgde het debat die avond op de tribune met kromme tenen. Maandagavond hebben we als fractie besloten tegen de locatie A18 te stemmen. Uit oogpunt van duurzaamheid is het beter het ziekenhuis te bouwen op een plek binnen de bebouwde kom van Doetinchem. Bovendien blijkt het Wedeo-terrein groot genoeg, het is alleen duurder."

  Wat vindt u?

  Het nieuwe Slingeland Ziekenhuis moet langs de A18 komen.

  Toon resultaten


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties