article
1.6331835
DOETINCHEM - Het is nog onbekend waardoor er vrijdag kort na middernacht een brand is ontstaan boven een machine in de Papierfabriek Doetinchem.
Oorzaak brand papierfabriek Doetinchem nog onbekend
DOETINCHEM - Het is nog onbekend waardoor er vrijdag kort na middernacht een brand is ontstaan boven een machine in de Papierfabriek Doetinchem.
http://www.gelderlander.nl/regio/achterhoek/doetinchem/oorzaak-brand-papierfabriek-doetinchem-nog-onbekend-1.6331835
2016-09-02T09:37:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6331024.1472794104!image/image-6331024.jpg
Doetinchem,Brand,Papierfabriek,hermes
Doetinchem
Home / Regio / Achterhoek / Doetinchem / Oorzaak brand papierfabriek Doetinchem nog onbekend

Oorzaak brand papierfabriek Doetinchem nog onbekend

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  DOETINCHEM - Het is nog onbekend waardoor er vrijdag kort na middernacht een brand is ontstaan boven een machine in de Papierfabriek Doetinchem.

  De Terborgseweg waaraan de fabriek staat (vlakbij het centrum), was tijdelijk afgesloten tijdens de bluswerkzaamheden.

  Schade
  Volgens commercieel directeur Hans de Heus had de eigen bhv-ploeg van de papierfabriek de brand snel onder controle: „Ook de brandweer was snel ter plaatse. De schade valt mee. De belangrijkste schade is in feite dat de machine langere tijd heeft stil gestaan. We denken dat de machine vrijdag voor het middaguur weer draait."

  Ventilatoren
  De brand werd ontdekt doordat de sprinklerinstallatie begon te sproeien boven een van de vier papiermachines in de fabriek. Op het moment dat de brand uitbrak, stond één machine stil. De Heus: "De machine waarboven brand ontstond, werd ook stilgelegd. De andere twee machines hebben gewoon doorgedraaid." In tegenstelling tot wat de brandweer eerder meldde, is volgens De Heus het dak niet opengebroken tijdens het blussen. „Wel zijn er bij de bluswerkzaamheden twee ventilatoren van het dak gehaald."

  Alarmsysteem
  De melding van de brand was om 0.30 uur. De brandweer gaf om 02.45 uur het sein brand meester en vertrok kort voor 04.00 uur. „Onze mensen waren snel ter plekke en vonden de brandhaard snel", zegt De Heus. „We kunnen stellen dat het alarmsysteem goed werkt."

  Op het moment van de brand waren zeventien mensen aan het werk in de fabriek.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties