article
1.6070030
DOETINCHEM - De eigenaren van de kledingketen Piet Zoomers hebben de huur opgezegd van het winkelpand aan de Boliestraat in Doetinchem. De eigenaar van het pand is, opmerkelijk genoeg, de 75-jarige oprichter van de keten Piet Zoomers.
Piet Zoomers vraagt lagere huur aan...... Piet Zoomers
DOETINCHEM - De eigenaren van de kledingketen Piet Zoomers hebben de huur opgezegd van het winkelpand aan de Boliestraat in Doetinchem. De eigenaar van het pand is, opmerkelijk genoeg, de 75-jarige oprichter van de keten Piet Zoomers.
http://www.gelderlander.nl/regio/achterhoek/doetinchem/piet-zoomers-vraagt-lagere-huur-aan-piet-zoomers-1.6070030
2016-06-02T06:02:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6070080.1478629036!image/image-6070080.PNG
Doetinchem,Detailhandel,Piet Zoomers,hermes
Doetinchem
Home / Regio / Achterhoek / Doetinchem / Piet Zoomers vraagt lagere huur aan...... Piet Zoomers

Piet Zoomers vraagt lagere huur aan...... Piet Zoomers

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het pand van Piet Zoomers in Doetinchem.
   Fotograaf
  DOETINCHEM - De eigenaren van de kledingketen Piet Zoomers hebben de huur opgezegd van het winkelpand aan de Boliestraat in Doetinchem. De eigenaar van het pand is, opmerkelijk genoeg, de 75-jarige oprichter van de keten Piet Zoomers.

  „Het pand staat te huur”, zegt de 75-jarige, die de winkelketen tien jaar terug over deed aan zijn zoon Bas en diens compagnon Richard van Roon. „De huur is opgezegd, inderdaad. Zonder opgaaf van reden. Of mijn zoon en ik ruzie hebben? We hebben weinig contact.”

  Huur opzeggen
  Het pand aan de Boliestraat, waarin Piet Zoomers sinds halverwege de jaren 90 huist, staat sinds 1 januari 2016 te huur. "We huren nog tot 1 januari 2017", zegt Richard van Roon, mede-eigenaar van de keten die opereert vanuit het Gelderse Wilp. "Maar als we uit het pand willen, moeten we één jaar van tevoren opzeggen. Dat hebben we gedaan."

  Lagere huur
  Volgens Van Roon betekent de opzegging niet dat Piet Zoomers ook uit het pand aan de Boliestraat of uit Doetinchem vertrekt. Van Roon: „We willen een lagere huur. Er staan op dit moment veel panden leeg in winkelsteden en ook in Doetinchem. Het huurcontract aan de Boliestraat loopt af en dat schept voor ons een mogelijkheid om over de prijs te onderhandelen. Ons doel is dus een lagere huur. Of we gaan verhuizen.”

  Ruzie
  De verhouding tussen vader en zoon Zoomers is blijkbaar niet van dien aard dat het verschil in huurprijs eenvoudig is te overbruggen. Van Roon: „Er is geen ruzie in de familie. Het is een zakelijke kwestie. Piet Zoomers is eigenaar van het pand en wij huren van hem. De eigenaar wil een goede huurprijs, wij ook. Of we er onderling uitkomen, weet ik niet. Daarvoor is het nog te vroeg.”

  Piet Zoomers is een veel bepalende winkel in de Boliestraat in Doetinchem. Bij de tien vestigingen van de begin jaren 80 ontstane winkelketen werken totaal 250 mensen.

     Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties