article
1.6100380
WEHL - Het parkeerterrein bij het station kent zaterdagavond een on-Wehlse drukte. De Stationsstraat is voor verkeer afgesloten, op het plein voor het station hebben zich honderden mensen verzameld. Hun blik gaat omhoog.
Silo in Wehl is een hoog oprijzende dansvloer (video)
WEHL - Het parkeerterrein bij het station kent zaterdagavond een on-Wehlse drukte. De Stationsstraat is voor verkeer afgesloten, op het plein voor het station hebben zich honderden mensen verzameld. Hun blik gaat omhoog.
http://www.gelderlander.nl/regio/achterhoek/doetinchem/silo-in-wehl-is-een-hoog-oprijzende-dansvloer-video-1.6100380
2016-06-12T09:41:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6100800.1465735748!image/image-6100800.JPG
Wehl,Evenement,Ballet,200 jaar Wehl,hermes
Doetinchem
Home / Regio / Achterhoek / Doetinchem / Silo in Wehl is een hoog oprijzende dansvloer (video)

Silo in Wehl is een hoog oprijzende dansvloer (video)

Videos
1
Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het verticale dansen van de Doetinchemse groep Sky Motion
   Fotograaf
  WEHL - Het parkeerterrein bij het station kent zaterdagavond een on-Wehlse drukte. De Stationsstraat is voor verkeer afgesloten, op het plein voor het station hebben zich honderden mensen verzameld. Hun blik gaat omhoog.

  Op de donkere wand van de torenhoge graansilo zitten vier donkere vlekken. Na het uitbundige theater op straatniveau volgt het muurballet, het verticale dansen van de Doetinchemse groep Sky Motion.

  Silo
  Vorig jaar waren ze al eens aan de toren van de Catharinakerk te zien, zaterdag kregen ze de bakstenen wand van de graansilo in Wehl als hoog oprijzend decor annex dansvloer.

  Act
  In de een half uur durende show zakken de vier dansers langzaam naar beneden. De muziek klinkt onafgebroken door, terwijl de dansers hun act soms alle vieren tegelijk, dan als paar uitvoeren. Het andere paar wacht dan even af, stil hangend tegen de loodrechte wand van de silo.

  Het dansen in het donker wordt op drie manieren verlicht: door de lichtslangen op de lichamen, door schijnwerpers recht van onder en door een projector die pal tegenover de silo op een verhoging staat. In dat licht buitelen de dansers van Sky Motion over elkaar heen, springen van de wand af, draaien om hun as of om elkaar, vormen koppels die naar elkaar toe en van elkaar af bewegen.

  En ze komen telkens vertraagd, maar soepel op hun voeten weer op die verticale vloer terecht.

  200 jaar Wehl
  Het programma bij de graansilo van Wehl was onderdeel van de viering van 200 jaar Wehl bij Nederland, dat de hele maand in het dorp wordt gevierd. Zondag opende ook de Open Atelierroute langs het werk van tientallen kunstenaars in Wehl en Nieuw-Wehl.

  Uitgelichte video

  Afbeelding


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties