article
1.6626963
DOETINCHEM - Kinderen in probleemgezinnen sneller en efficiënter helpen. Dat is het doel van twee experimenten in de jeugdzorg die in Doetinchem worden uitgevoerd.
Sneller en betere hulp voor zorgkind
DOETINCHEM - Kinderen in probleemgezinnen sneller en efficiënter helpen. Dat is het doel van twee experimenten in de jeugdzorg die in Doetinchem worden uitgevoerd.
http://www.gelderlander.nl/regio/achterhoek/doetinchem/sneller-en-betere-hulp-voor-zorgkind-1.6626963
2016-11-12T07:33:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6626964.1478698636!image/image-6626964.JPG
Doetinchem,Jeugdzorg,jeugdzorg,experimenten,hermes
Doetinchem
Home / Regio / Achterhoek / Doetinchem / Sneller en betere hulp voor zorgkind

Sneller en betere hulp voor zorgkind

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Marijn Witteveen (links), jeugdconsulent, en Yvette Boers, tot voor kort buurtcoach maar nu jeugd- en gezinswerker, in gesprek met een kind. De foto is in scène gezet, het kind is geen cliënt van de jeugdzorg.
   Fotograaf
  DOETINCHEM - Kinderen in probleemgezinnen sneller en efficiënter helpen. Dat is het doel van twee experimenten in de jeugdzorg die in Doetinchem worden uitgevoerd.

  In de eerste proef gaan buurtcoach en jeugdconsulent nauwer samenwerken. De buurtcoach is de eerste waar een gezin mee te maken krijgt als er problemen zijn. Als er specialistische jeugdzorg moet worden ingeschakeld, heeft de buurtcoach een zwaarwegend advies aan de jeugdconsulent. Die schakelt de hulp in.

  Sneller
  In het experiment zitten buurtcoach en jeugdconsulent letterlijk naast elkaar in het wijkcentrum. De buurtcoach wordt sneller ingeschakeld, gaat eerder mee op huisbezoek, waardoor hulp sneller en efficiënter kan worden ingeschakeld.

  Nieuwe functie
  Bij de tweede pilot worden buurtcoach en jeugdconsulent samengevoegd tot een nieuwe functie: die van jeugd- en gezinswerker. Eén professional die de gesprekken voert en de hulp inschakelt als dat nodig is. De experimenten lopen tot maart 2017. Na een evaluatie wordt bepaald of de nieuwe werkwijze als vast beleid wordt ingevoerd.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties