article
1.6434844
DOETINCHEM - De Nederlandse Tuinenstichting (NTs) wil dat opnieuw wordt onderzocht of de locatie aan de A18, waar het Slingeland Ziekenhuis nieuw wil bouwen, wel de juiste is. Nieuwbouw op de voorgenomen locatie zou, volgens de NTs, ernstige, onherstelbare aantasting van het oude Achterhoekse cultuurlandschap betekenen.
Stichting wil nieuw onderzoek naar plan voor ziekenhuis langs A18
DOETINCHEM - De Nederlandse Tuinenstichting (NTs) wil dat opnieuw wordt onderzocht of de locatie aan de A18, waar het Slingeland Ziekenhuis nieuw wil bouwen, wel de juiste is. Nieuwbouw op de voorgenomen locatie zou, volgens de NTs, ernstige, onherstelbare aantasting van het oude Achterhoekse cultuurlandschap betekenen.
http://www.gelderlander.nl/regio/achterhoek/doetinchem/stichting-wil-nieuw-onderzoek-naar-plan-voor-ziekenhuis-langs-a18-1.6434844
2016-09-25T05:30:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.2252559.1428991993!image/image-2252559.JPG
Doetinchem,Ziekenhuis,hermes
Doetinchem
Home / Regio / Achterhoek / Doetinchem / Stichting wil nieuw onderzoek naar plan voor ziekenhuis langs A18

Stichting wil nieuw onderzoek naar plan voor ziekenhuis langs A18

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem.
      Fotograaf
    DOETINCHEM - De Nederlandse Tuinenstichting (NTs) wil dat opnieuw wordt onderzocht of de locatie aan de A18, waar het Slingeland Ziekenhuis nieuw wil bouwen, wel de juiste is. Nieuwbouw op de voorgenomen locatie zou, volgens de NTs, ernstige, onherstelbare aantasting van het oude Achterhoekse cultuurlandschap betekenen.

    Dit schrijft NTs in een brief aan het college van B en W van de gemeente Doetinchem.

    Bestemmingsplan
    Het bestemmingsplan van de locatie moet worden aangepast om het ziekenhuis aan de A18 te kunnen bouwen. Eerder stemde de gemeenteraad in 2014 in met de locatie, dit najaar moet de raad beslissen of het daarvoor het bestemmingsplan wil wijzigen.

    Bereikbaarheid
    Het Slingeland Ziekenhuis wil zelf per se naar de buitenstedelijke locatie aan de A18, onder meer omdat deze goed bereikbaar zou zijn. Eerder werd de binnenstedelijke locatie waar nu Wedeo zit (bij het station) onderzocht, maar die is door de ziekenhuisdirectie naar de prullenbak verwezen omdat het te klein en te duur zou zijn. Volgens de Ladder van Duurzame Verstedelijking wordt bekeken of er inderdaad binnenstedelijk geen betere plek voor het ziekenhuis kan worden gevonden.

    Zelf onderzoek
    'De NTs kan zich niet aan de indruk onttrekken dat de Ladder van Duurzame Verstedelijking is toegeschreven naar een gewenste uitkomst: de bouw van het ziekenhuis in de buurt van de locatie bij de afrit aan de A18', staat in de brief van NTs. De stichting raadt het gemeentebestuur aan 'zelf met een locatieonderzoek en een voorlopig beoordeling te komen die voldoet aan de Ladder en goede ruimtelijke ordening vereist'.



    Overledenen in de regio

    Meer informatie overlijdensadvertenties