article
1.6117803
DOETINCHEM - Verontwaardiging en realisme strijden om voorrang in de straten van Doetinchem. De Graafschap is alsnog gedegradeerd.
Supporters De Graafschap zijn verontwaardigd én realistisch
DOETINCHEM - Verontwaardiging en realisme strijden om voorrang in de straten van Doetinchem. De Graafschap is alsnog gedegradeerd.
http://www.gelderlander.nl/regio/achterhoek/doetinchem/supporters-de-graafschap-zijn-verontwaardigd-%C3%A9n-realistisch-1.6117803
2016-06-18T15:23:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6117057.1473180266!image/image-6117057.jpg
Doetinchem,Sport,De Graafschap,reacties,degradatie,hermes
Doetinchem
Home / Regio / Achterhoek / Doetinchem / Supporters De Graafschap zijn verontwaardigd én realistisch

Supporters De Graafschap zijn verontwaardigd én realistisch

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  DOETINCHEM - Verontwaardiging en realisme strijden om voorrang in de straten van Doetinchem. De Graafschap is alsnog gedegradeerd.

  „Dit is een vrijbrief voor andere clubs om de boel te belazeren”, zegt Rick Eenink (32). Samen met zijn collega Marc Koster zit hij op het terras van het Doetinchemse café Merleyn met een biertje het weekend in te luiden. „FC Twente heeft stelselmatig de boel belazerd en nu komt die club eraf met een boete van 180.000 euro.” 

  „Maar ik sta er ook dubbel in. Sportief gezien zijn ze natuurlijk gewoon gedegradeerd”, zegt Koster (48).

  'Corrupte zooi'
  Op het terras van café 3Brothers aan de Grutstraat, dé horecastraat van Doetinchem, staat een groep seizoenkaarthouders van De Graafschap. Op groot scherm wordt de EK-wedstrijd Italië-Zweden uitgezonden.

  „De KNVB is ene corrupte zooi. Maar Vak 18 blijft gaan”, zegt Daniël Vriezen (24) strijdbaar, verwijzend naar het vak in het stadion waar de mannen zitten. „In de Jupiler League is er alleen wel veel minder beleving. Ach, één voordeel is er. Volgend jaar is het weer feest. Als we kampioen worden.”

  'Klootzakken in Zeist'
  Voor Wim van de Louw, voorzitter van de Anhangersraod en prominent Graafschap-supporter, zijn de druiven zuur. Heel zuur. „Wat een klootzakken, daar in Zeist. Wij worden vreselijk benadeeld. Een schadevergoeding van de KNVB is op zijn plaats. Onze club heeft door alle onzekerheid de afgelopen maand geen beleid kunnen maken.”

  Dan, berustend „Ik weet ook wel dat we sportief gezien terecht zijn gedegradeerd. We moeten naar de toekomst kijken. Maar dit doet zeer.”

     Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties