article
1.6193469
DOETINCHEM - Wethouders dierenwelzijn vinden dat grote reptielen ongeschikt zijn als huisdier. Volgens Wouter Olthof, eigenaar van een reptielenwinkel, schiet een verbod op de dieren zijn doel voorbij.
'Verbod op reptielen als huisdier schiet doel voorbij'
DOETINCHEM - Wethouders dierenwelzijn vinden dat grote reptielen ongeschikt zijn als huisdier. Volgens Wouter Olthof, eigenaar van een reptielenwinkel, schiet een verbod op de dieren zijn doel voorbij.
http://www.gelderlander.nl/regio/achterhoek/doetinchem/verbod-op-reptielen-als-huisdier-schiet-doel-voorbij-1.6193469
2016-07-15T04:40:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6193762.1468518469!image/image-6193762.JPG
Doetinchem,Huisdier,reptielen,positieflijst,wethouders,Wouter Olthof,huisdier,verbod,hermes
Doetinchem
Home / Regio / Achterhoek / Doetinchem / 'Verbod op reptielen als huisdier schiet doel voorbij'

'Verbod op reptielen als huisdier schiet doel voorbij'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Wouter Olthof in zijn dierenwinkel met een kaaiman.
   Fotograaf
  DOETINCHEM - Wethouders dierenwelzijn vinden dat grote reptielen ongeschikt zijn als huisdier. Volgens Wouter Olthof, eigenaar van een reptielenwinkel, schiet een verbod op de dieren zijn doel voorbij.

  Als het baasje serieus met de dieren omgaat, dan is er volgens Olthof niets aan de hand.

  Mondeling examen
  De eigenaar van reptielenspeciaalzaak Nasuta in Doetinchem neemt zijn vak heel serieus. Wie bij hem een reptiel wil kopen, wordt onderworpen aan een soort mondeling examen. „Als ik de indruk krijg dat mensen niet serieus met het dier zullen omgaan, dan gaat de verkoop niet door.”

  Gifkikkers
  Dat is vaak het geval, Olthof is een strenge meester. Hij hoeft dan ook niet te leven van de winkel, zijn handel in gifkikkers levert hem al een goed belegde boterham op. „De meeste mensen weten heel goed waar ze aan beginnen, wat betreft leeftijd, geld en grootte. Het is geen onwetendheid, dat wordt als excuus gebruikt als ze een dier dumpen. Het is puur onverantwoordelijkheid. Bij een verbod, gaan ze over op een andere soort.”

  Brief
  De Arnhemse wethouder dierenwelzijn Ine van Burgsteden steunt de brief van achttien collega's uit andere gemeenten, waarin gepleit wordt voor een verbod op grote reptielen. Geen enkele wethouder uit deze regio heeft die ondertekend. Van Burgsteden kan zich niet herinneren benaderd te zijn voor de brief, een initiatief van de Rotterdamse wethouder Joost Eerdmans. Volgens de gemeente Rotterdam was dat wel de bedoeling.

   

  Wat vindt u?

  Verbod op het houden van grote reptielen: goed idee!

  Toon resultaten


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties