article
1.6520290
DIDAM - Wonen op de plek van een boerderij. In Didam is daar veel belangstelling voor, maar de gemeente werkt maar mondjesmaat mee.
Wonen op een boerenerf is populair, maar Montferland werkt niet mee
DIDAM - Wonen op de plek van een boerderij. In Didam is daar veel belangstelling voor, maar de gemeente werkt maar mondjesmaat mee.
http://www.gelderlander.nl/regio/achterhoek/montferland/wonen-op-een-boerenerf-is-populair-maar-montferland-werkt-niet-mee-1.6520290
2016-10-13T06:11:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6520291.1476281551!image/image-6520291.JPG
Didam,Bouw en wonen,Bestemmingsplan,landelijk wonen,hermes
Montferland
Home / Regio / Achterhoek / Montferland / Wonen op een boerenerf is populair, maar Montferland werkt niet mee

Wonen op een boerenerf is populair, maar Montferland werkt niet mee

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Thomas en Monique Froon met hun zonen Jesse en Ties bij hun toekomstige woning aan de Kollenburgweg in Didam.
   Fotograaf
  DIDAM - Wonen op de plek van een boerderij. In Didam is daar veel belangstelling voor, maar de gemeente werkt maar mondjesmaat mee.

  De VAB-regeling (Vrijkomende Agrarische Bebouwing) is in de gemeente jaren geleden aangescherpt om verstening van het buitengebied te voorkomen.

  Op dit moment komen in Didam vier van die woningbouwprojecten van de grond. Bij al deze initiatieven begint het bij boeren die willen stoppen en de bestemming van 'agrarisch' willen veranderen in 'wonen'.

  Verruimen
  Roy Barthen uit Loil, adviseur buitengebied, begeleidt de boeren bij dit proces. „Deze vier bestemmingsplanwijzigingen waren nog mogelijk volgens de oude VAB-regeling", zegt hij. Vanwege de groeiende belangstelling pleit hij ervoor de inmiddels aangescherpte regeling nu weer te verruimen.

  Varkens
  Thomas en Monique Froon uit Didam zijn een van de vier gelukkigen. Voor hen komt een droom uit: een huis bouwen en vrij wonen. Dit huis komt nu van de grond aan de Kollenburgweg. Op de plek waar boer Bert Egging tot december vorig jaar zijn varkens hield, worden twee blokjes van drie huizen gerealiseerd. En één van die huizen heeft het echtpaar Froon gekocht. „De locatie gaf voor ons de doorslag" , zegt Monique Froon. „We wilden landelijk wonen en straks kijken we uit op knotwilgen en weilanden."

  Lees een uitgebreid verhaal over de plannen in Didam en de VAB-regeling in onze editie Liemers van 13 oktober, of online in de e-paper.

     Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties