article
1.3533494
De Gelderlander heeft een volledig vernieuwde website. Voortaan is op dg.nl al het regionale nieuws makkelijker en sneller te vinden.
Nieuwe website De Gelderlander
De Gelderlander heeft een volledig vernieuwde website. Voortaan is op dg.nl al het regionale nieuws makkelijker en sneller te vinden.
http://www.gelderlander.nl/regio/achterhoek/nieuwe-website-de-gelderlander-1.3533494
2012-11-28T16:09:52+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.3533709.1354148097!image/image-3533709.png
Nijmegen
Achterhoek
Home / Regio / Achterhoek / Nieuwe website De Gelderlander

Nieuwe website De Gelderlander

Videos
1
Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Foto Mariska Hofman
   Fotograaf
  De Gelderlander heeft een volledig vernieuwde website. Voortaan is op dg.nl al het regionale nieuws makkelijker en sneller te vinden.
  Meest opvallende verandering zit onder de motorkap

  Waarnemend hoofdredacteur Ad van Heiningen: „De vorige website was zes jaar oud en aan vernieuwing toe. Bovendien brengen we, vergeleken met toen, een veelvoud aan digitale berichten. Op elk moment van de dag, op elk terrein, voor elke regio.”

  De meest opvallende verandering zit echter onder de motorkap: of de site nu op een laptop, tablet of smartphone wordt bekeken, de weergave past zich automatisch aan de schermgrootte aan.

  (Bekijk ook het filmpje onder dit artikel)

  Dieper in de regio

  Naast de vertrouwde regionale pagina’s van Achterhoek tot Rivierenland, zijn er nu ook aparte pagina’s voor alle gemeenten binnen het verspreidingsgebied van de krant. Deze pagina’s zijn te bereiken door in het hoofdmenu naar gemeenten te gaan en op de kaart te klikken of op de betreffende gemeentenaam in de lijst.

  Sportliefhebbers krijgen behalve het amateurvoetbal uit hun omgeving nu ook ander sportnieuws aangeboden op regionale sportpagina’s. Doordat de redactie alle berichten van trefwoorden voorziet, kan de bezoeker eenvoudig meer vinden over zijn favoriete voetbalclub of hockeyvereniging.

  „De bezoeker wordt dus beter bediend in die onderwerpen waarin hij geïnteresseerd is”, aldus Van Heiningen. „Heb je een politiek bericht gelezen en wil je meer? Klik dan op het trefwoord politiek onder dat artikel en alle politieke berichten verschijnen op een aparte pagina. De site biedt op dit gebied tal van nieuwe mogelijkheden.”

  Op elke regiopagina en regionale sportpagina’s staan onderaan lijstjes van meest gelezen artikelen, nieuws uit relevante andere categorieën en een blokje met de meest recente tweets van de redacteuren van de betreffende deelredactie. Zij berichten vaak vanaf de plek waar het nieuws zich op dat moment voltrekt.

  Het design

  Voor het design van de website tekende internetbureau Mirabeau, dat onder meer heeft gewerkt voor bedrijven als KLM en ING. „We hebben de krant als uitgangspunt genomen en daar een webvertaling aan gegeven”, zegt Eelco van Collenburg, art-director bij Mirabeau. „De kaart op de regiopagina’s geeft de site een regionale uitstraling.”

  Een in het oog springend element op de homepage van de site is de zogenoemde carrousel. In vijf tabbladen die automatisch afwisselen presenteert de redactie het belangrijkste nieuws: In het nieuws, Achterhoek, Arnhem, Nijmegen en sport. De bezoeker kan de tabbladen zelf activeren door erop te klikken of een tabblad stilzetten door er met de muis overheen te gaan.

   

  Wat is nog meer nieuw?

   

  • Foto’s en video’s bij een artikel kunt u op drie manier bekijken: via de pictogrammen boven het artikel, via een muisklik op de eerste foto (ook de video’s worden dan getoond), of via het blok ‘Media’ onderaan het artikel
  • Alle dossiers zijn te vinden via de regiopagina’s maar ook via extra in het hoofdmenu
  • Op de pagina multimedia staan behalve links naar onze fotoalbums en video’s ook berichten over dit onderwerp
  • De meeste artikelen bieden de mogelijkheid te reageren. Om ongewenste reacties te voorkomen, moet een code worden ingevoerd en binnenkort ook eerst het opgegeven e-mailadres worden bevestigd
  • alle artikelen zijn voortaan voorzien van een kaartje

  Wat vindt u?

  De redactie van De Gelderlander is benieuwd naar uw mening. Laat een reactie achter onder dit artikel of vul het formulier in. Ook voor vragen, suggesties of opmerkingen kunt u bij ons terecht.


  Als u inhoudelijke vragen wilt stellen of suggesties heeft voor verbetering, dan kunt u dit het beste via dit formulier doen.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties