article
1.6327366
HARREVELD - Het belooft een bijzonder concert te worden, dat de stichting Paaspop Klassiek zondag organiseert. Al was het alleen al vanwege de locatie.
Genieten van fado tussen de wijndruiven in Harreveld
HARREVELD - Het belooft een bijzonder concert te worden, dat de stichting Paaspop Klassiek zondag organiseert. Al was het alleen al vanwege de locatie.
http://www.gelderlander.nl/regio/achterhoek/oost-gelre/genieten-van-fado-tussen-de-wijndruiven-in-harreveld-1.6327366
2016-09-01T11:29:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6327368.1472729290!image/image-6327368.JPG
Harreveld,Klassieke muziek,Paaspop Klassiek,hermes
Oost Gelre
Home / Regio / Achterhoek / Oost Gelre / Genieten van fado tussen de wijndruiven in Harreveld

Genieten van fado tussen de wijndruiven in Harreveld

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Wijngaard Domein Detharding is de plek waar zondag een concert gegeven wordt.
   Fotograaf
  HARREVELD - Het belooft een bijzonder concert te worden, dat de stichting Paaspop Klassiek zondag organiseert. Al was het alleen al vanwege de locatie.

  De stichting die bekend is vanwege het organiseren van de Matthäus Passion en het Weihnachtsoratorium in de St. Werenfriduskerk in Zieuwent, houdt af en toe ook boerenerfconcerten op bijzondere plekken. Dit keer zijn fado en wijn de belangrijkste ingrediënten. De gekozen plek is de normaliter niet voor publiek toegankelijke wijngaard Domein Detharding. Daar geeft het gezelschap Flor de Luna temidden van de wijnranken een concert.

  Tussen de toehoorders
  Waarom niet gewoon in een zaaltje op een podium? „Omdat muziek op zo'n plek toch heel anders werkt”, zegt Cilia Stortelder. „De afstand tot de muzikanten is dan een stuk minder. Soms staan ze letterlijk tussen de toehoorders.”

  Medebestuurslid Emile Engel: „Het publiek vindt het plezierig dat er geen podium is.”

  Kerkdorpen
  Bij de plekken die worden bezocht probeert de stichting, die sinds vorig jaar actief is, af te wisselen tussen de diverse kerkdorpen in Oost Gelre. Flor de Luna, zondag 4 september van 11 tot 12.30 uur bij wijndomein Detharding aan de Varsseveldseweg 70a.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties