article
1.6487422
WINTERSWIJK - Na de volgende verkiezingen heeft Winterswijk genoeg aan drie wethouders. De werklast van een van de bestuurders neemt namelijk weer af.
Drie wethouders voor Winterswijk
WINTERSWIJK - Na de volgende verkiezingen heeft Winterswijk genoeg aan drie wethouders. De werklast van een van de bestuurders neemt namelijk weer af.
http://www.gelderlander.nl/regio/achterhoek/winterswijk/drie-wethouders-voor-winterswijk-1.6487422
2016-10-04T06:01:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.5778856.1475528516!image/image-5778856.jpg
Winterswijk,Wethouder,sociaal domein,hermes
Winterswijk
Home / Regio / Achterhoek / Winterswijk / Drie wethouders voor Winterswijk

Drie wethouders voor Winterswijk

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Wethouders Wim Aalderink, Jos Hoenderboom en Henk Wilting tijdens de persconferentie over de thuiszorg in Winterswijk.
   Fotograaf
  WINTERSWIJK - Na de volgende verkiezingen heeft Winterswijk genoeg aan drie wethouders. De werklast van een van de bestuurders neemt namelijk weer af.

  Dat schrijft het huidige college in een toelichting op de begroting voor 2017. Naast burgemeester Thijs van Beem bestaat dat team nu uit vier wethouders: Ilse Saris, Gert-Jan te Gronde, Rik Gommers en Wim Aalderink. De laatste heeft geen volledige werkweek, maar werkt formeel drie dagen.

  Extra
  Tot de vorige verkiezingen had Winterswijk ook drie wethouders. In het voorjaar van 2014 werd dat uitgebreid met het parttime-wethouderschap van Aalderink. Hij heeft onder meer de 'transitie van het sociaal domein' in portefeuille. Dat omvat onder meer de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, jeugdhulp en de participatiewet. De uitvoering van dit werk werd door de rijksoverheid overgedragen naar de gemeenten, wat betekende dat de gemeentelijke overheid voor miljoenen euro's extra verantwoordelijk werd. De extra werkzaamheden leverden de gemeente twintig extra ambtelijke banen op.

  Parttime
  Wim Aalderink heeft op papier een parttime baan, maar hoe ziet dat er in de praktijk uit? Werkt hij inderdaad drie dagen? „Nee. Ik werk veel meer. Ik red het niet met die afgesproken 24 uur per week. Dat lig ook aan mijzelf. Ik heb er geen andere baan naast, dan gebruik je ook de tijd die je hebt. Ik zit wat ruimer in mijn agenda dan de collega-wethouders. En ik zeg geen nee."

  Minder uren
  De uitspraak dat zijn parttime baan geschrapt kan worden, is vooruitlopend op het verwachte werk over anderhalf jaar. „Veel van het voorbereidende werk van het sociaal domein is dan uitgevoerd. Als het zo doorgaat, kan de gemeente straks inderdaad met minder uren toe. Dat betekent wel, dat de portefeuille van de andere wethouders weer wat groter wordt", aldus Aalderink.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties