article
1.6182892
LICHTENVOORDE/ WINTERSWIJK - Het is nu al dringen voor het terrein van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde: het is een Pokéstop-area. En in Winterswijk is er 'enkele malen melding geweest van een verdachte situatie'. Veroorzaker is het immens populaire spel Pokémon GO.
Pokémon GO: 'verdachte situaties' en Cross-terrein als Pokéstop-area
LICHTENVOORDE/ WINTERSWIJK - Het is nu al dringen voor het terrein van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde: het is een Pokéstop-area. En in Winterswijk is er 'enkele malen melding geweest van een verdachte situatie'. Veroorzaker is het immens populaire spel Pokémon GO.
http://www.gelderlander.nl/regio/achterhoek/winterswijk/pok%C3%A9mon-go-verdachte-situaties-en-cross-terrein-als-pok%C3%A9stop-area-1.6182892
2016-07-11T09:35:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6182346.1468191634!image/image-6182346.jpg
Winterswijk,Zwarte Cross,Pokémon GO,Lichtenvoorde
Winterswijk
Home / Regio / Achterhoek / Winterswijk / Pokémon GO: 'verdachte situaties' en Cross-terrein als Pokéstop-area

Pokémon GO: 'verdachte situaties' en Cross-terrein als Pokéstop-area

Videos
1
Foto's
3
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Een briefje met 'Pokémon Go HotSpot' hangt boven het urinoir in café De Kruup. Rechts het karakter Rattata.
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Weedle in het urinoir van café De Kruup.
   Fotograaf
  LICHTENVOORDE/ WINTERSWIJK - Het is nu al dringen voor het terrein van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde: het is een Pokéstop-area. En in Winterswijk is er 'enkele malen melding geweest van een verdachte situatie'. Veroorzaker is het immens populaire spel Pokémon GO.

  De game, gespeeld op een smartphone, is in korte tijd uitermate populair geworden. Officieel is het in Nederland nog niet beschikbaar, maar dat weerhoudt duizenden er niet van het toch alvast te spelen.

  Het spel is gebaseerd op augmented reality: spelers zien op hun mobiel een kaart die overeenkomt met de omgeving. Daarop verschijnen figuren die Pokémon heten. Door deze te vangen komen spelers steeds verder in het spel. In totaal zijn er 151 verschillende Pokémon.

  Keerzijde
  Het nieuwe spel heeft eigenaar Nintendo geen windeieren gelegd. Het beursaandeel van de gamegigant is vandaag met 25 procent gestegen. Maar het succes heeft ook een keerzijde. Zo zijn er al verschillende ongelukken gebeurd doordat mensen te druk bezig waren met hun telefoon. En in Amerika wordt de app misbruikt om mensen te overvallen, zo meldde het politiekorps in Missouri. 

  Wijkagent
  Ook in de regio is de Pokémon-hype doorgedrongen. Wijkagent Berend Jager in Winterswijk schreef zondag op Facebook: 'Vannacht vertelde een jongedame ons, dat Pokémon bij het Hilgelo zat. Ze kon er helaas niet naartoe, omdat ze gedronken had'.

  Hij krijgt uiteenlopende reacties op zijn post. Zo is Monique Doppen 'niet zo blij' met het spel. Zij schrijft: 'Mensen kijken niet uit. Mijn kinderen zijn gelukkig (nog) niet op de hoogte van dit spel'.

  Aan de andere kant noemt Melvin Dijkema het 'onzin dat het levensgevaarlijk is'. Hij schrijft in zijn reactie dat het 'juist hartstikke leuk is om te doen. Brengt mensen in beweging en bij elkaar. Natuurlijk moet je blijven opletten in het verkeer tijdens het spel', waarschuwt hij overigens wel.

  Zwarte Cross
  Festivalterrein De Schans van de Zwarte Cross, dat over tien dagen begint, schijnt een Pokéstop-area te zijn, een soort markeringspunt waar verschillende items zijn te vinden. Dat blijkt uit de reactie van een moeder op Twitter aan de Zwarte Cross. Zij vraagt toegang tot het terrein voor haar dochter omdat die 'niet bij de #Pokémon' kan. De festivalorganisatie vraagt zich op Facebook af wat te doen met dit verzoek en krijgt op die post meer dan 225 reacties.

  (Tekst gaat verder onder deze post)

  Terrasverbod
  Op het terras van café Morshuis in het Twentse Albergen (iets ten oosten van Almelo) is het spelen van de game inmiddels verboden. „De mensen zaten constant op hun telefoon te staren, werden helemaal gek in de kop en het bier viel van de bladen”, schetst kok Peter Snoeijer de situatie op het terras afgelopen zaterdag.

  Snoeijer geeft toe dat het 'verbod' – met dikke, rode letters op een A4'tje beschreven – een uit de hand gelopen geintje is, maar zegt tegelijk dat het papier met de waarschuwing blijft hangen. Zodat de mensen weer echt genieten van het eten op een gezellig terras.

  De Kruup
  Bij café De Kruup is het dan weer geen enkel probleem te jagen op Pokémon. De Lichtenvoordse kroeg roept mensen zelfs op naar het café te komen. 'Bij ons zijn de Pokémons al in het café gespot!! Kom jij ze vanavond vangen??' schreef De Kruup zaterdag op Facebook. Het urinoir in het café was zelfs een Pokémon GO HotSpot (foto).

  Schiphol
  En zijn er op luchthaven Schiphol ook Pokémon te vangen? Dat wil Twitteraar @Ilyasopdebeat weten. Het antwoord van de luchthaven volgt snel: 'Geen idee. (...) Maar ook Pokemons vliegen graag'. Als dat zo is, kunnen we straks wellicht zo'n figuur ontdekken op de neus van een jumbojet. En of die zo snel te vangen is...?

  Zo werkt Pokémon GO (officiële video).

  Uitgelichte video

  Afbeelding


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties