article
1.5806929
WINTERSWIJK - De steengroeve in Winterswijk gaat voorlopig dicht voor het publiek. Alleen voor de uitvoering van het steengroevetheater in augustus wordt nog een uitzondering gemaakt.
Steengroeve Winterswijk gaat dicht voor publiek
WINTERSWIJK - De steengroeve in Winterswijk gaat voorlopig dicht voor het publiek. Alleen voor de uitvoering van het steengroevetheater in augustus wordt nog een uitzondering gemaakt.
http://www.gelderlander.nl/regio/achterhoek/winterswijk/steengroeve-winterswijk-gaat-dicht-voor-publiek-1.5806929
2016-03-09T16:27:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.5806930.1457540815!image/image-5806930.JPG
Winterswijk,Vrijetijdsbesteding,Steengroeve,hermes
Winterswijk
Home / Regio / Achterhoek / Winterswijk / Steengroeve Winterswijk gaat dicht voor publiek

Steengroeve Winterswijk gaat dicht voor publiek

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Een blik op het opbouwen van het theater in de steengroeve.
   Fotograaf
  WINTERSWIJK - De steengroeve in Winterswijk gaat voorlopig dicht voor het publiek. Alleen voor de uitvoering van het steengroevetheater in augustus wordt nog een uitzondering gemaakt.

  De sluiting voor het publiek heeft volgens Gerard ten Dolle van de steengroeve, eigendom van het wereldwijd werkende grondstoffenbedrijf Sibelco, te maken met de veiligheid. "Het doel is 0 ongevallen."

  Geschrapt
  De maatregel betekent dat de maandelijkse openstelling van de groeve, waarbij naar fossielen wordt gezocht, voor dit jaar geschrapt. is. De afdeling Winterswijk van de Nederlandse Geologische Vereniging organiseerde jaarlijks deze activiteit. Ook de Marathon door het Nationaal Landschap Winterswijk wordt om de groeve geleid. Daarnaast gaat de zomerse opgraving van natuurmuseum Naturalis uit Leiden dit jaar niet door.

  Stilgezet
  Gerard ten Dolle: "Alle activiteiten zijn stilgezet, alleen de voorstellingen van het steengroevetheater in augustus gaan door." Sibelco wil eerst de veiligheidsrisico's van alle steengroeven inventariseren. Daarna kan eventueel worden bepaald of de groeve in Winterswijk weer toegankelijk wordt en zo ja, onder welke voorwaarden.

  Minerale grondstoffen
  Sibelco is producent van minerale grondstoffen, met bijna 250 vestigingen verdeeld over Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Oceanië. In Winterswijk wordt sinds de jaren '30 van de vorige eeuw kalk gewonnen, die onder meer wordt gebruikt in de bouw en wegenbouw.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties