article
1.5911396
WINTERSWIJK - Bijna twee jaar nadat Erik te Selle uit Winterswijk op 52-jarige leeftijd omkwam bij een roofoverval op hem en zijn vrouw, staan drie Moldavische verdachten voor de rechter. Igor V. is in zijn thuisland veroordeeld tot 20 jaar cel. De andere twee verdachten staan een week later voor de rechter in Zutphen.
Tijdlijn: overvaller Te Selle na 2 jaar voor Moldavische rechter
WINTERSWIJK - Bijna twee jaar nadat Erik te Selle uit Winterswijk op 52-jarige leeftijd omkwam bij een roofoverval op hem en zijn vrouw, staan drie Moldavische verdachten voor de rechter. Igor V. is in zijn thuisland veroordeeld tot 20 jaar cel. De andere twee verdachten staan een week later voor de rechter in Zutphen.
http://www.gelderlander.nl/regio/achterhoek/winterswijk/tijdlijn-overvaller-te-selle-na-2-jaar-voor-moldavische-rechter-1.5911396
2016-04-12T09:52:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.5911605.1460370240!image/image-5911605.jpg
Winterswijk,Overval,Erik te Selle
Winterswijk
Home / Regio / Achterhoek / Winterswijk / Tijdlijn: overvaller Te Selle na 2 jaar voor Moldavische rechter

Tijdlijn: overvaller Te Selle na 2 jaar voor Moldavische rechter

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Erik te Selle uit Winterswijk werd 2 juli 2014 met geweld beroofd en om het leven gebracht bij zijn huis aan de Groenloseweg.
   Fotograaf
  WINTERSWIJK - Bijna twee jaar nadat Erik te Selle uit Winterswijk op 52-jarige leeftijd omkwam bij een roofoverval op hem en zijn vrouw, staan drie Moldavische verdachten voor de rechter. Igor V. is in zijn thuisland veroordeeld tot 20 jaar cel. De andere twee verdachten staan een week later voor de rechter in Zutphen.

  Wat is er in de tussentijd allemaal gebeurd? Bekijk het in deze tijdlijn.

  Dief
  4 juli 2014

  Fatale overval

  In de avond van woensdag 2 juli 2014 wordt er een brute overval gepleegd op Erik en Jolanda te Selle. Erik te Selle komt hierbij om het leven. Winterswijk rouwt.

  Foto: Theo Kock

  Lees verder
  Picture

  Grootschalige opsporing

  De politie zet groot in om de fatale overval op te lossen. Er wordt een zogeheten Team Grootschalige Opsporing (TGO) geformeerd onder de naam Plons. 25 rechercheurs onderzoeken de zaak.

  Lees verder
  Movie
  200

  Recordaantal tips

  Er komen meer dan 200 tips binnen in de weken na de overval. Daar zit veel bruikbare info tussen, maar de gouden tip niet. In Opsporing Verzocht worden daarom beelden getoond van de vermoedelijke overvallers.

  Lees meer
  Handboeien
  September 2014

  Arrestatie

  De politie denkt met de aanhouding van drie mannen de zaak opgelost te hebben. Het drietal blijkt echter niets te maken te hebben met de roofoverval. "We blijven zoeken", meldt een teleurgestelde wijkagent. Er wordt een beloning uitgeloofd voor de tip die leidt naar de daders.

  Lees verder
  Handboeien
  Juni 2015

  Wél succes

  Bijna een jaar na de overval heeft het TGO wél beet. Drie verdachten worden begin juni 2015 aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval op en dood van Erik te Selle. Het Moldavische trio wordt opgepakt buiten de Nederlandse landsgrenzen: in Frankrijk, Rusland en Moldavië.

  Lees verder
  Location
  29 oktober 2015

  Verdachte Igor V. uit Moldavië wordt berecht in zijn thuisland. Vijftien maanden na de overval moet hij voor de rechter verschijnen in Anenii Noi, een dikke 2.100 kilometer verwijderd van de plek waar Te Selle omkwam op 2 juli 2014.

  Lees het rechtbankverslag
  Picture
  December 2015

  Uitlevering

  Goed nieuws voor justitie: de verdachte die in Rusland is gearresteerd, mag worden uitgeleverd aan Nederland. Moldaviër Igor L. die in Frankrijk werd aangehouden zit dan al tijden in de cel in Nederland. Hun kompaan zit nog vast in thuisland Moldavië, waar ook het proces tegen hem is.

  Lees het artikel
  Hamer
  11 april 2016

  Rechtzaken

  Het is bijna twee jaar geleden dat Erik te Selle omkwam bij de woningoverval als de verdachten voor de rechter staan. De inhoudelijke behandeling van de zaak tegen Igor V. is in zijn thuisland Moldavië. Zijn twee landgenoten komen als medeverdachten een week later voor de rechter in Zutphen.

  Lees de voorbeschouwing
  Movie

  Zes berovingen

  In het proces tegen Igor V. wordt duidelijk dat de Moldaviër verdacht wordt van zes eerdere berovingen in Nederland. Openbaar aanklager Liliana Vladut toonde daarnaast bewijzen dat V. betrokken is bij de fatale overval op Te Selle. Er hangt hem een straf van 7 tot 12 jaar boven het hoofd.

  Meer over het proces


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties