article
1.6068547
WINTERSWIJK - Igor V., één van de drie verdachten in de zaak in de zaak Erik te Selle uit Winterswijk, is dinsdag door de Moldavische rechter veroordeeld tot twintig jaar cel voor zijn betrokkenheid bij de gewelddadige roofoverval waarbij Erik te Selle om het leven kwam. Dat meldt de politie Winterswijk op Facebook.
Twintig jaar cel voor roofoverval op Erik te Selle
WINTERSWIJK - Igor V., één van de drie verdachten in de zaak in de zaak Erik te Selle uit Winterswijk, is dinsdag door de Moldavische rechter veroordeeld tot twintig jaar cel voor zijn betrokkenheid bij de gewelddadige roofoverval waarbij Erik te Selle om het leven kwam. Dat meldt de politie Winterswijk op Facebook.
http://www.gelderlander.nl/regio/achterhoek/winterswijk/twintig-jaar-cel-voor-roofoverval-op-erik-te-selle-1.6068547
2016-06-01T10:40:16+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.5919647.1460560983!image/image-5919647.JPG
Winterswijk,Overval,Rechtspraak,Erik te Selle
Winterswijk
Home / Regio / Achterhoek / Winterswijk / Twintig jaar cel voor roofoverval op Erik te Selle

Twintig jaar cel voor roofoverval op Erik te Selle

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  WINTERSWIJK - Igor V., één van de drie verdachten in de zaak in de zaak Erik te Selle uit Winterswijk, is dinsdag door de Moldavische rechter veroordeeld tot twintig jaar cel voor zijn betrokkenheid bij de gewelddadige roofoverval waarbij Erik te Selle om het leven kwam. Dat meldt de politie Winterswijk op Facebook.

  Er was 25 jaar geëist tegen de Moldaviër. Hij gaat tegen deze uitspraak in beroep.

  Geen uitlevering
  Igor V. is de enige van de drie verdachten die niet in Nederland is berecht. In juni 2015 werd hij, op verzoek van de Nederlandse autoriteiten, opgepakt in zijn thuisland. Hij verscheen in Moldavië voor de rechter, omdat het Oost-Europese land geen onderdanen uitlevert.

  Aangehouden
  De andere twee verdachten van de roofoverval, met de dood van Te Selle tot gevolg, werden aangehouden in Frankrijk en Rusland. Zij zijn uitgeleverd aan Nederland. Dat gebeurde al vrijwel direct met de in Frankrijk aangehouden verdachte. De in Rusland gearresteerde Moldaviër liet wat langer op zich wachten; hij werd in december 2015 aan Nederland uitgeleverd.

  Spijt
  De inhoudelijke behandeling tegen de twee verdachten is op donderdag 14 juni in de rechtbank in Zutphen. Medio april waren er al voorbereidende zaken tegen 
  Vitali B. (29) en Igor L. (28). B. betuigde daarin spijt 'van hoe het gegaan is'. Ook zei hij destijds dat het nooit de bedoeling was iemand te doden.

  Klik HIER voor de tijdlijn vanaf de fatale roofoverval op Erik te Selle tot de behandeling van de rechtszaak tegen Igor V. in Moldavië.

  Dief
  4 juli 2014

  Fatale overval

  In de avond van woensdag 2 juli 2014 wordt er een brute overval gepleegd op Erik en Jolanda te Selle. Erik te Selle komt hierbij om het leven. Winterswijk rouwt.

  Foto: Theo Kock

  Lees verder
  Picture

  Grootschalige opsporing

  De politie zet groot in om de fatale overval op te lossen. Er wordt een zogeheten Team Grootschalige Opsporing (TGO) geformeerd onder de naam Plons. 25 rechercheurs onderzoeken de zaak.

  Lees verder
  Movie
  200

  Recordaantal tips

  Er komen meer dan 200 tips binnen in de weken na de overval. Daar zit veel bruikbare info tussen, maar de gouden tip niet. In Opsporing Verzocht worden daarom beelden getoond van de vermoedelijke overvallers.

  Lees meer
  Handboeien
  September 2014

  Arrestatie

  De politie denkt met de aanhouding van drie mannen de zaak opgelost te hebben. Het drietal blijkt echter niets te maken te hebben met de roofoverval. "We blijven zoeken", meldt een teleurgestelde wijkagent. Er wordt een beloning uitgeloofd voor de tip die leidt naar de daders.

  Lees verder
  Handboeien
  Juni 2015

  Wél succes

  Bijna een jaar na de overval heeft het TGO wél beet. Drie verdachten worden begin juni 2015 aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval op en dood van Erik te Selle. Het Moldavische trio wordt opgepakt buiten de Nederlandse landsgrenzen: in Frankrijk, Rusland en Moldavië.

  Lees verder
  Location
  29 oktober 2015

  Verdachte Igor V. uit Moldavië wordt berecht in zijn thuisland. Vijftien maanden na de overval moet hij voor de rechter verschijnen in Anenii Noi, een dikke 2.100 kilometer verwijderd van de plek waar Te Selle omkwam op 2 juli 2014.

  Lees het rechtbankverslag
  Picture
  December 2015

  Uitlevering

  Goed nieuws voor justitie: de verdachte die in Rusland is gearresteerd, mag worden uitgeleverd aan Nederland. Moldaviër Igor L. die in Frankrijk werd aangehouden zit dan al tijden in de cel in Nederland. Hun kompaan zit nog vast in thuisland Moldavië, waar ook het proces tegen hem is.

  Lees het artikel
  Hamer
  11 april 2016

  Rechtzaken

  Het is bijna twee jaar geleden dat Erik te Selle omkwam bij de woningoverval als de verdachten voor de rechter staan. De inhoudelijke behandeling van de zaak tegen Igor V. is in zijn thuisland Moldavië. Zijn twee landgenoten komen als medeverdachten een week later voor de rechter in Zutphen.

  Lees de voorbeschouwing
  Movie

  Zes berovingen

  In het proces tegen Igor V. wordt duidelijk dat de Moldaviër verdacht wordt van zes eerdere berovingen in Nederland. Openbaar aanklager Liliana Vladut toonde daarnaast bewijzen dat V. betrokken is bij de fatale overval op Te Selle. Er hangt hem een straf van 7 tot 12 jaar boven het hoofd.

  Meer over het proces


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties