article
1.6278077
WINTERSWIJK - Winterswijk werkt samen met Enschede aan het binnenhalen van Duitse winkels voor het centrum in beide plaatsen. Er is nog geen concreet succes geboekt, maar er zijn wel contacten gelegd.
Winterswijk hengelt met Enschede naar Duitse winkels
WINTERSWIJK - Winterswijk werkt samen met Enschede aan het binnenhalen van Duitse winkels voor het centrum in beide plaatsen. Er is nog geen concreet succes geboekt, maar er zijn wel contacten gelegd.
http://www.gelderlander.nl/regio/achterhoek/winterswijk/winterswijk-hengelt-met-enschede-naar-duitse-winkels-1.6278077
2016-08-19T17:29:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.5283250.1471615910!image/image-5283250.jpg
Winterswijk,Detailhandel,Duitse winkelbedrijven,Winkelcentrum,Samenwerking,Enschede,hermes
Winterswijk
Home / Regio / Achterhoek / Winterswijk / Winterswijk hengelt met Enschede naar Duitse winkels

Winterswijk hengelt met Enschede naar Duitse winkels

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Winkelen in het centrum van Winterswijk.
   Fotograaf
  WINTERSWIJK - Winterswijk werkt samen met Enschede aan het binnenhalen van Duitse winkels voor het centrum in beide plaatsen. Er is nog geen concreet succes geboekt, maar er zijn wel contacten gelegd.

  Ook een bedrijf naar Enschede doorgestuurd, omdat Winterswijk niet geschikt was. „We willen ons niet meten met het centrum van Enschede", zegt de Winterswijkse wethouder Ilse Saris. „Maar we kunnen elkaar wel versterken."

  Belangstelling
  De Winterswijkse bestuurder zit sinds kort regelmatig met de collega's uit Enschede om tafel om te kijken hoe die Duitse belangstelling voor de winkelcentra in Nederland beter vorm kan krijgen. Winterswijk wil de lokale economie verder versterken. De detailhandel in het centrum van het dorp speelt daarin een belangrijke rol.

  Bedrijvigheid
  De Winterswijkse detailhandel is een van de hoofdonderwerpen in de aanzet voor een nieuwe beleidsnota economie. De bedrijvigheid in het centrum heeft te lijden onder de economische crisis van de afgelopen jaren en de verschuiving naar het digitale winkelen.

  Aantrekkingskracht
  Uit de startnotitie economie blijkt dat er kansen zijn voor Winterswijk. 'De situatie voor Winterswijk is nog relatief gunstig en kansrijk, vanwege haar regiofunctie, toeristische aantrekkelijkheid, hoog aandeel zelfstandige speciaalzaken en bijzondere aantrekkingskracht op de Duitse consument. Winterswijk heeft door zijn grensligging een bijzonder profiel. De denkrichting is om een concept te ontwikkelen waarbinnen Winterswijk zich profileert met de grote aantrekkingskracht op de Duitse consument als speerpunt', valt te lezen.   Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties