article
1.6465892
WINTERSWIJK - Het Work Innovate Center (WIC) in Winterswijk stopt. Er is geen zicht op voldoende financiering uit het regionale bedrijfsleven. Het WIC bracht onder meer ondernemers in contact met studenten.
Zelfstandig Work Innovate Center blijkt niet haalbaar
WINTERSWIJK - Het Work Innovate Center (WIC) in Winterswijk stopt. Er is geen zicht op voldoende financiering uit het regionale bedrijfsleven. Het WIC bracht onder meer ondernemers in contact met studenten.
http://www.gelderlander.nl/regio/achterhoek/winterswijk/zelfstandig-work-innovate-center-blijkt-niet-haalbaar-1.6465892
2016-09-30T05:10:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4304398.1475180601!image/image-4304398.JPG
Winterswijk,Ondernemen,Stage,Studenten,hermes
Winterswijk
Home / Regio / Achterhoek / Winterswijk / Zelfstandig Work Innovate Center blijkt niet haalbaar

Zelfstandig Work Innovate Center blijkt niet haalbaar

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het WIC aan de Kreilstraat in Winterswijk.
   Fotograaf
  WINTERSWIJK - Het Work Innovate Center (WIC) in Winterswijk stopt. Er is geen zicht op voldoende financiering uit het regionale bedrijfsleven. Het WIC bracht onder meer ondernemers in contact met studenten.

  De provincie Gelderland, die het WIC enkele jaren financieel heeft gesteund, eiste dat de financiering zou worden overgenomen vanuit het regionale bedrijfsleven. „We hopen dat anderen het werk van het WIC overnemen", stelt voorzitter Hans Bax.

  „Het was de bedoeling dat het WIC een netwerkorganisatie werd die zichzelf kon bedruipen. Maar dat krijgen we niet rond, er zijn te weinig ondernemers die op voorhand willen zeggen dat ze meedoen. En de provincie zegt dat het prima gaat, maar dat het teleurstellend is dat we nog niet zelfvoorzienend zijn."

  Stage-opdracht
  De dienst begon in het voorjaar van 2012 als Winterswijks Innovatie Centrum in een pand aan de Kreilstraat, ooit in gebruik als politiebureau en sociale dienst van Winterswijk. Woningcorporatie De Woonplaats knapte het op: het gebouw moest de werkplek worden voor studenten die bij het bedrijfsleven hun stage-opdracht vervulden. Daarnaast waren er flexibele werkplekken en vergaderruimtes in het pand.

  Honderd studenten
  Het innovatiecentrum moest jongeren koppelen aan oudere, ervaren ondernemers. Volgens Bax hebben er in die vijf jaar ongeveer honderd studenten via het WIC gewerkt, ook enkele uit Duitsland.

  „Daarvan zijn er inmiddels zeventig afgestudeerd, bijna de helft heeft een baan in de regio." Het WIC organiseerde ook allerlei activiteiten voor ondernemers, zoals ontbijt- en lunchbijeenkomsten met sprekers.

  Meer over de sluiting in de Gelderlander van vrijdag 30 september, editie Achterhoek, of in onze e-paper.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties