article
1.6446387
LICHTENVOORDE - Festivalgangers vonden de twintigste editie van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde het meest sfeervolle festival van Europa. Dat heeft festivalwebsite Festileaks bekendgemaakt. De Zwarte Cross volgt het Sziget Festival in Hongarije op als winnaar.
'Zwarte Cross meest sfeervolle festival van Europa'
LICHTENVOORDE - Festivalgangers vonden de twintigste editie van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde het meest sfeervolle festival van Europa. Dat heeft festivalwebsite Festileaks bekendgemaakt. De Zwarte Cross volgt het Sziget Festival in Hongarije op als winnaar.
http://www.gelderlander.nl/regio/achterhoek/zwarte-cross/zwarte-cross-meest-sfeervolle-festival-van-europa-1.6446387
2016-09-26T09:20:04+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6219352.1469455058!image/image-6219352.JPG
Lichtenvoorde,Festival,Zwarte Cross
Zwarte Cross
Home / Regio / Achterhoek / Zwarte Cross / 'Zwarte Cross meest sfeervolle festival van Europa'

'Zwarte Cross meest sfeervolle festival van Europa'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Grote drukte voor het hoofdpodium tijdens de Zwarte Cross. Inmiddels heeft de drukte plaatsgemaakt voor leegte. Foto Theo Kock
  LICHTENVOORDE - Festivalgangers vonden de twintigste editie van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde het meest sfeervolle festival van Europa. Dat heeft festivalwebsite Festileaks bekendgemaakt. De Zwarte Cross volgt het Sziget Festival in Hongarije op als winnaar.

  Het Achterhoekse cross- en muziekspektakel kreeg van 100 ondervraagde festivalgangers gemiddeld een 9,7 voor de sfeer. Dat is het hoogste cijfer van het festivalrapport en daarmee voor bezoekers het belangrijkste onderdeel binnen de festivalbeleving.

  Glimlach
  De sfeer op Zwarte Cross is volgens bezoekers zo goed omdat niemand wordt buitengesloten. Toeval of niet: het thema dit jaar was 'Say yes to apartigheid'.  '
  Bezoekers komen van heinde en verre om er met zijn allen één groot feestje van te maken. De oprechte glimlach van je festivalbuur in de ochtend doet meteen vergeten dat hij je de hele nacht wakker heeft gehouden. Op dit festival voelt het alsof iedereen je vriend is', zo staat er in het juryrapport.

  Het festival in Lichtenvoorde houdt diverse andere grote namen achter zich, zo blijkt uit de top 5. Die luidt als volgt:

  1. Zwarte Cross, Lichtenvoorde - 9,7
  2. Down The Rabbit Hole, Ewijk - 9,6
  3. Rock Am Ring, DE - 8,9
  4. Groezrock, BE - 8,9
  5. Lowlands, Biddinghuizen - 8,8

  Duizenden beoordelingen
  Het is de tweede keer dat festivalwebsite Festileaks de Festival Awards uitreikt. Het zijn publieksprijzen binnen de festivalindustrie. Op 25 festivals verspreid door heel Europa zijn in totaal 2.500 bezoekers gevraagd een rapportcijfer te geven in tien verschillende categorieën: line-up, sfeer, aankleding, geluidskwaliteit, eten en drinken, bereikbaarheid, camping, sanitair, mobiel netwerk en het weer.

  De Zwarte Cross kreeg een 7,8 als gemiddeld (afgerond) cijfer.

  Het volledige rapport van de Zwarte Cross:

  • Programma 7,3
  • Sfeer 9,7
  • Aankleding 9,3
  • Geluidskwaliteit 6,4
  • Eten & drinken 8,4
  • Bereikbaarheid 5,6
  • Camping 8,0
  • Sanitair 7,3
  • Mobiel netwerk 7,5
  • Het weer 8,7


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties