article
1.6554475
ARNHEM - Een bijeenkomst in Arnhem met Tuba Hezer, Koerdisch parlementslid namens de Democratische Partij van de Volkeren in Turkije, is afgelast uit angst voor onlusten met Turken.
Angst voor boze Turken legt bom onder bezoek Koerdische politicus
ARNHEM - Een bijeenkomst in Arnhem met Tuba Hezer, Koerdisch parlementslid namens de Democratische Partij van de Volkeren in Turkije, is afgelast uit angst voor onlusten met Turken.
http://www.gelderlander.nl/regio/arnhem-e-o/arnhem/angst-voor-boze-turken-legt-bom-onder-bezoek-koerdische-politicus-1.6554475
2016-10-20T17:10:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4311450.1397226013!image/image-4311450.jpg
Arnhem,Burgeroorlog,Terrorisme,PKK,Tuba Hezer,Rozet,hermes
Arnhem
Home / Regio / Arnhem e.o. / Arnhem / Angst voor boze Turken legt bom onder bezoek Koerdische politicus

Angst voor boze Turken legt bom onder bezoek Koerdische politicus

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  ARNHEM - Een bijeenkomst in Arnhem met Tuba Hezer, Koerdisch parlementslid namens de Democratische Partij van de Volkeren in Turkije, is afgelast uit angst voor onlusten met Turken.

  Hezer was voor vrijdagavond uitgenodigd voor 'een dialoog' over de positie van Koerden in Turkije in cultuurcentrum Rozet aan de Kortestraat.

  Uitvaarten
  De website dutchturks.nl kreeg daar lucht van en hekelt Hezer nu omdat ze deel nam aan uitvaarten van 'PKK-terroristen'. Verschillende Arnhemse Turken noemen Hezer 'een terroristenvriend met een diplomatenpas' en beschuldigen de mensen die haar hebben uitgenodigd van 'het importeren van Turkse conflicten naar Nederland'.

  Dialoog
  Woordvoerder Yilmaz van HDK Oost-Nederland, de organisatie achter de bijeenkomst in Rozet, noemt de reactie van de boze Turken 'extreem nationalistisch'. Hij had juist deze groep Turken graag uitgenodigd voor een dialoog in Rozet. „Want daar was deze bijeenkomst voor bedoeld. Ik ken mevrouw Hezer niet, maar ik wil graag horen wat ze te zeggen heeft. Ook hoor ik graag haar reactie op kritiek. Mijn indruk is dat de nationalistische Turken erop uit zijn om te polariseren."

  Gemeente
  Een woordvoerder van de gemeente benadrukt dat het stadsbestuur geen inhoudelijke bemoeienis heeft met de programmering van Rozet. „De gemeente heeft op ambtelijk niveau wel met de directie van Rozet gesproken vanwege hun zorgen over het verloop van de bijeenkomst wat betreft de veiligheid." De directie heeft die zorgen daarna met de organisatoren besproken en opnieuw contact gezocht met de gemeente. Vervolgens viel het besluit om de bijeenkomst af te gelasten."


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties