article
1.6549727
ARNHEM - Groothandel Sligro in Arnhem moet stoppen met de verkoop van sterke drank aan particulieren. Dat heeft de gemeente Arnhem in een brief aan de winkel laten weten. De Koninklijke Slijtersunie had om deze berisping gevraagd.
Arnhem: Sligro mag geen drank aan particulieren verkopen
ARNHEM - Groothandel Sligro in Arnhem moet stoppen met de verkoop van sterke drank aan particulieren. Dat heeft de gemeente Arnhem in een brief aan de winkel laten weten. De Koninklijke Slijtersunie had om deze berisping gevraagd.
http://www.gelderlander.nl/regio/arnhem-e-o/arnhem/arnhem-sligro-mag-geen-drank-aan-particulieren-verkopen-1.6549727
2016-10-20T05:15:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6209100.1469080680!image/image-6209100.jpg
Arnhem,Ondernemen,hermes
Arnhem
Home / Regio / Arnhem e.o. / Arnhem / Arnhem: Sligro mag geen drank aan particulieren verkopen

Arnhem: Sligro mag geen drank aan particulieren verkopen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   ANP
  ARNHEM - Groothandel Sligro in Arnhem moet stoppen met de verkoop van sterke drank aan particulieren. Dat heeft de gemeente Arnhem in een brief aan de winkel laten weten. De Koninklijke Slijtersunie had om deze berisping gevraagd.

  Arnhem heeft de brief geschreven omdat een verbalisant van de gemeente bij de Sligrovestiging aan de Driepoortenweg twee flessen whisky had kunnen kopen met een Sligropasje op naam van een kook-, rook- en barbecueclub.

  Mag niet
  Dit is verkoop aan particulieren, stelt de gemeente, wat voor groothandels verboden is. Bovendien mag sterke drank alleen aan particulieren verkocht worden met behulp van een slijtvergunning. Die heeft Sligro niet. Als Sligro niet kan bewijzen dat de drank toch rechtmatig verkocht is, hangt hen een boete van 1.000 euro boven het hoofd.

  Kruistocht
  De Koninklijke Slijtersunie is sinds enige tijd bezig met een kruistocht tegen niet-slijterijen die sterke drank verkopen. Zij heeft verzoeken tot handhaving neergelegd bij een groot aantal gemeenten. Arnhem is een van de eerste die erop ingaat. Volgens de slijtersorganisatie geven groothandels als de Sligro te gemakkelijk klantenkaarten uit: niet alleen aan bedrijven, maar ook verenigingen, stichtingen en vrije beroepsbeoefenaren.

  „Zo zie je dat artsen en advocaten, maar ook bestuursleden van een tennisclub of een kookclub bij de groothandel drank inkopen”, aldus Rob Andes, voorzitter van de Slijtersunie

  Pasjes
  Sligro-woordvoerder Wilco Jansen is niet onder de indruk. „Wij leveren niet aan particulieren. Wij geven alleen pasjes uit aan partijen met een inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Dat zullen wij de gemeente Arnhem duidelijk maken.” De groothandels zijn inmiddels dermate ontstemd over de campagne van de Slijtersunie dat hun koepelorganisatie, het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, een rechtszaak tegen de brancheorganisatie heeft aangespannen.

  Deze ligt bij de Hoge Raad.


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties