article
1.6153634
ARNHEM - Richard S. (45) uit Arnhem is gisteren in Vlaanderen veroordeeld tot een onvoorwaardelijke celstraf van twee jaar. Hij stond terecht omdat hij een jogster (40) probeerde aan te randen in Oppuurs.
Arnhemmer krijgt twee jaar voor aanranding in België
ARNHEM - Richard S. (45) uit Arnhem is gisteren in Vlaanderen veroordeeld tot een onvoorwaardelijke celstraf van twee jaar. Hij stond terecht omdat hij een jogster (40) probeerde aan te randen in Oppuurs.
http://www.gelderlander.nl/regio/arnhem-e-o/arnhem/arnhemmer-krijgt-twee-jaar-voor-aanranding-in-belgi%C3%AB-1.6153634
2016-06-30T09:23:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.5003034.1448912487!image/image-5003034.jpg
Arnhem,Zedendelict,Arnhemmer,aanranding,celstraf,Belgie,Oppurs,hermes
Arnhem
Home / Regio / Arnhem e.o. / Arnhem / Arnhemmer krijgt twee jaar voor aanranding in België

Arnhemmer krijgt twee jaar voor aanranding in België

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  ARNHEM - Richard S. (45) uit Arnhem is gisteren in Vlaanderen veroordeeld tot een onvoorwaardelijke celstraf van twee jaar. Hij stond terecht omdat hij een jogster (40) probeerde aan te randen in Oppuurs.

  Hij beweerde enkel tegen haar opgebotst te zijn maar de rechters geloofden hem niet. Dat meldt de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.

  Vorige zomer
  De Nederlander werd in december opgepakt. De feiten dateren van vorige zomer. Toen het slachtoffer 's avonds aan het joggen was, werd ze in Oppuurs, een plaatsje tussen Brussel en Antwerpen, plots langs achteren aangevallen en op de grond getrokken. De loopster verweerde zich, kon de man van zich afslaan en sloeg tot slot op de vlucht.

  Paniek
  Naast een zeer gedetailleerde persoonsbeschrijving en deel van de nummerplaat kon ze ook nog het merk van de vluchtwagen onthouden. Hierdoor kon de Nederlander zeer snel geïdentificeerd worden. Twee weken geleden verscheen hij voor de rechter. Ontkennen dat hij daar was, deed hij niet. De aanranding betwistte hij wel. „Ik ben alleen maar tegen haar aangebotst. Zij is gevallen en ik wou haar omhoog helpen maar plots begon ze te roepen. Hierdoor ben ik gevlucht. Het was uit paniek", aldus de Nederlander.

  Mond
  De drie rechters in Mechelen hechtten maar weinig geloof aan zijn verklaringen. „Dat u al twee uur lang in de buurt aan het rond circuleren was, dat u haar eerst voorbijgereden hebt en dat u ook uw hand voor haar mond hield maken dat de feiten duidelijk bewezen zijn", motiveerde rechter Jessica Bourlet.

  Zedendelicten
  Het feit dat de Nederlander een onvoorwaardelijke celstraf opgelegd kreeg, heeft mede te maken met zijn gerechtelijk verleden. Zo liep hij in Nederland al vier veroordelingen op voor zedendelicten. S. moet het slachtoffer een schadevergoeding betalen van 5.638 euro. Of de 45-jarige in beroep gaat, is nog niet bekend.


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties